tiistai 26. elokuuta 2014

Kaksitoista vuotta äitinä ja liinailua

Vuodet katoaa tosi nopeasti. Silti muistan ensimmäisen iltani äitinä kuin eilisen. Pieni mytty sylissä kävelin ympyrää Kättärillä ikkunan edessä ja hyssyttelin myttyä. "Joku tulee aivan kohta kertomaan, miten sua pitäis hoitaa." Hyräilin sille hiljaa "Niityllä lunta..." vaikka oli elokuu.

Niin se kuitenkin kasvatti musta äidin. Jos joku olisi kertonut silloin, missä olen tänään, en olisi ikinä uskonut.

-----

Kantoliina on vauvatarvikkeita, joista en luovu.

Täystuholle ostettiin aikanaan käytettynä kudottu pitkä (vajaa 5m) liina. Hupsis on viides lapsi, jota meillä tuossa liinassa kannetaan.

Testimielessä kyytiin pääsi Kirppu ennen Täystuhon syntymää, Täystuhoa kannettiin paljon. Kyydissä on ollut kummityttöni (yhden kerran, koska ei ollut tuplarattaita, mutta oli kaksi ratasikäistä ja vain yksi aikuinen...), Viimeinen on päässyt kyytiin myös melkoisen monta kertaa niin metsässä kuin kaupungissa.

Ja eilen testasin liinaa pienimmäiselle, kun todettiin, että vaunujen survominen autoon on vain turhan haasteellista. Liina mahtuu mihin vain. Hyvin viihtyi. Lähdetään liinalla toisenkin kerran.

Note to self, pitää pyytää jotakuta ottamaan kuva.

12 kommenttia :

 1. Liina on kyllä kätevä! Paitsi, jos tyyppi on mallia "sinapit housuissa 10 minuutin välein ja tisdiä tiheesti." imettämöön en ole liinassa oppinut, mutta kos okin jist pumpannut maitpa niin annoin pullosta liinaan. Se vaipanvaihto ongelma pitäis vain vielä ratkasta :D

  VastaaPoista
 2. Vähänlaisesti mä näitä ihan pieniä kannan just noista syistä :) Nyt sattui kumminkin sopivasti nukkumaan, niin mä sain hölpöttää pari tuntia samalla kuin sisko etsi omalleen vaatteita kaupoista. Ja muita lapsiahan ei huolittu mukaan kuin vauva vain. Luksusta.

  VastaaPoista
 3. ...ja siis tässä varmaan olisi onnittelut paikallan siitä kahdestatoista vuodesta - vai? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehkä niinkin, toivotaan, ettei tyttö niitä täältä käy lukemassa :) Se kun sai koneen kesällä vihdoin ja viimein. (google-tiliä käyttävät asiat on periaatteessa kielletty, koska ikää pitäisi olla 13+ käytännössä tunnustan, on sähköposti)

   Poista
 4. Mulla ei oo minkäänlaista kokemusta kantoliinoista mutta kiinnostaisi kyllä kokeilla. Varmaan helpottaisi myös esim. kotitöiden tekemistä ja sen sellaista, vauvalle on kuitenkin tärkeää turvallisuus ja läheisyyskin ja toisaalta taas enimmät hommatkin pitäisi saada tehtyä..

  Millä perusteella päädyit tuohon tiettyyn liinaan?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ex-mies päätyi :) Kudottu kestää aikaa paremmin kuin trikoinen ja pitkä sopii pitkälle ihmiselle ja moneen eri sidontaan. Mä en tosin osaa sitoa tuota edes kuin yhdellä tavalla... Mulle kaikki sidontaohjeet on ihan hepreaa.

   Toiset tykkää repuista ja rinkoista, mä en koskaan luottanut reppuun ja rinkassa pistän mieluummin tavarat selkään. Vaunuillakaan ei ihan kaikkialle pääse.

   Kantoliinakanavalta kannattaa tutkia lisää :) http://www.kantoliinakanava.fi/

   Poista
 5. Mä olen koittanut liinailla joskus, mutta käytettynä ostamani trikooliina ei ollut oikein passeli niihin sidontoihin joihin olisin taipunut :D Rintareppua kokeilin useamman kerran, mutta se oli pätevä vasta nuorimmaiselle ja sen jälkeenhän me kuljettiin jokapaikassa laps rintarepussa (kunnes tuli talvi). En olisi selvinnyt Pariisista ilman rintareppua, en ikinä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu liikkumiseen on hyvä just se apuväline, mistä kukakin sattuu eniten tykkäämään :) Kotitöitä mä teen edelleen ykskätisenä, kun liinassa tulee kuuma. vajaa 5m kangasta on kuitenkin aika lämmin. kun sen päälle pukee.

   Poista
  2. Mulla on just 5m trikooliina ja oon käyttänyt sitä nimenomaan sisällä, jotta kotityöt onnistuu - ja leikki esikoisen kanssa. Nyt hommasin toisen samanlaisen, jotta voisin harjoitella laittamaan keskimmäisen selkään mikäli läheisyyskaipuu iskee. Mutta useat ennättivät jo sanomaan, että trikooliinoilla ei pidä harrastaa selkäsidontaa.. Ehkä varmaan niin on parempi, mutta ajattelin silti kokeilla ja katsoa mihin tulokseen päädyn. :D Tosin tuskin ikinä saan sitä laste sinne selkään, että se siitä sitten.

   Poista
  3. Meillä onnistuu kotityöt, kun pistää imurin päälle :) Ja pesukone on kans kiva.

   Tiedä sitte oisko toi trikoinen kevyempi päällä? Niistä kun ei ole mitään kokemusta.

   Poista
 6. ei oo kokemusta liinailusta...

  VastaaPoista