perjantai 29. elokuuta 2014

Kenen kuva?

Aina aika ajoin törmään kysymyksiin siitä, miksei täällä ole kuvia. Vakiovastaukseni on toki, että allekirjoittaneelta puuttuu sekä älypuhelin että kamera. Oman puhelimeni kamera on suorastaan surkea ja puhelimen muisti vielä sitäkin surkeampi.

Tosiasiallinen vastaus kuitenkin kuuluu, että koska kirjoitan lapsista. Kaikista niistä. Neljästä isoimmasta tehtiin aikanaan periaatepäätös, ettei niiden naamat loista netissä, ennen kuin voivat sellaisen päätöksen itse tehdä. En halua kävellä toisen huoltajan mielipiteen yli vieläkään. Enkä toisaalta ole itsekään aiheesta muuttanut mieltäni. Samaa linjaa on noudatettu pienempien kanssa.

Joku toinen voisi todeta, että onhan täällä kuvia. No onhan täällä. Lapsistakin. Vaikka tällaisia kuvia:



Huomaatteko kuvista jotain oleellista? Nimittäin kasvot puuttuvat. Tutut tottakai tunnistavat, mutta vieraammille nämä voisivat olla ketkä tahansa lapset. Ylemmässä kuvassa on Viimeinen. Alemmassa Viimeinen, Täystuho ja Kirppu. Kirpulta on kysytty lupa kuvan käyttämiseen. Pienemmiltä lupaa ei kysytty.

Meillä siis noudatetaan periaatetta, jossa lapsillakin on oikeus yksityisyyteen. Näin siitä huolimatta, että huoltajalla on oikeus päättää lasten kuvien julkaisemisesta. Samaa linjaa on noudatettu teksteissäkin, mitä isompi lapsi, sen tarkemmin on katsottava, mitä siitä kertoo.

Mitä muuta blogin kuvista? Ne eivät kaikki ole minun ottamiani. Kaikkien julkaisuun on kuitenkin kuvaajalta pyydetty lupa. Omat kuvani tunnistatte kuvan tekstistä "SanKari". Muiden ottamat on merkitty "Sekalaista Sakkia". Pääsääntöisesti nuo kuvat ovat miehen ottamia. Joukosta löytyy kuitenkin ainaki häistä otettu valokuva, johon on ihan erikseen pyydetty käyttölupa kuvaajalta. Jatkossa todennäköisesti tulee myös Esikoisen ottamia, julkaisulupa on jo pyydetty, ja saatu sillä ehdolla, että kyseiset kuvat merkitään Esikoisen kuvaamiksi. Hyvin ymmärrettävää.

Uikkari-, bikini-, kylpy- tai muita sellaisia nakupellekuvia täällä ei tulla näkemään kenestäkään.

Hyvä aikomukseni oli latoa tähän toki linkkiä toisensa jälkeen koskien lasten kuvia ja niiden julkaisemista, mutta eiköhän jokainen ole jo aiheeseen perehtynyt ja oman mielipiteensä muodostanut. Toivottavasti harkiten. Mikä kerran on nettiin laitettu, se täällä on ja pysyy.

9 kommenttia :

  1. Samanlainen periaatepäätös täälläkin. Ja joo, on kuvia välillä, juurikin tuota tunnistettavuusluokkaa. (Tai ihan yks kaks pienintä vauvakuvaa.) Ja ihan oikean päätöksen olette minusta tehneet. Niillä kavokuvilla toki sais enemmän lukijoita. Tai nätemmillä kuvilla (tai arvonnoilla tai...), mutta kun ei se ole se jutun pointti. Enkä halua lapsia uhrata lisälukijoiden takia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jos on mun blogissa kivojen kuvien takia, on väärässä blogissa :D

      Arvontoihin taas tarvittais sitä yhteistyötä tai jotain, ja sillekään en ole jaksanut mitään tehdä. Etenkään, kun moneen kivaan juttuun tarvittais hyviä kuvia ja jopa muksujen naamoja. Tuskinpa lukijat jaksais innostua arvonnasta, jossa on palkintona muksujen vessapaperirullataidetta :D

      Poista
    2. Ei sitä tiedä, kokeile! Ja sitä ennen lisäät blogis mammablogit.com-sivustolle niin saat heti sata uutta lukijaa- siis edellyttäen että järkkään myös tuon hienon arvonnan! :D

      Poista
    3. On jo mammablogeissa :) Piti miettiä pitkään ja hartaasti sinne liittymistä, mutta on ollut siellä alusta asti. Tavallaan tuntuu pahalle leimautua äitibloggaajaksi, mutta sitähän tää kai on. Enimmäkseen.

      Tarvii ehdotella kersoille arvontapalkinnon askartelua :D

      Poista
    4. Meikä täällä kunnioittaa päätöstä, mun mielestä se ei ollenkaan vie kiinnostavuutta blogista pois, mutta mä olenkin aina ollut sellainen ajatusten lukija (ahhh hahh hahh mikä sanaleikki), joten tykkään kun joku pohtii jotain. Vaikka sitä ettei pohdi mitään :D Uuu, veskipaperitaidetta, meiltä liikenis kyllä pari koiransyömää tuuttia, aatteles, laittasiks "yhteistyössä kuplan hurtan kanssa " :D Oisko vetonaula, oisko? :D

      Poista
    5. Kyl alkas kuulostaa jo semmoselle arvonnalle, johon ite ottasin ehdottomasti osaa :D

      Poista
  2. mä yhryn tohon kuplan sanomiseen :) miuston nii kiva lukia tätä sun blogias,ko sää pohit asioita just sun tyylilläs...jatka samaan malliin...ei kuvista nii väliä ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mähän en mun tyyliä mihinkään vaihtais :) Ja ilmeisesti se toimii, kun sivun katseluita on reippaat 30 000 (meni rikki viime yönä).

      Poista