keskiviikko 29. heinäkuuta 2015

Kanta

Aamulla vähän ennen kymmentä sain neuvolasta puhelun ja käskyn kipaista apteekista hakemaan sinne sähköisellä reseptillä laitettu antibioottikuuri. Vanha tuttu lääke taas ja haenhan mä, vaikken kipeä tiennyt olevanikaan kun jälleen kerran näitä tulehduksia oireettomana sairastan.

Vaan vielä mitä. Sehän päätti sitten mennä nurin koko ihana Kanta-systeemimme. Fiksuna tyttönä tämän tajuttuani soittelin päivystykseen, että josko sieltä reseptini uudelleen kirjoittaisivat joko ihan paperille (tarjouduin hakemaankin, vaikka päivystyksemme on paikallisissa mittasuhteissa hevonkuusessa) tai soittaisivat apteekkiin. Ja päivystys hoiti reseptin ihan mallikelpoisesti kuntoon soittamalla.

Apteekissa tuskastunut farmaseutti kysyi heti ensimmäiseksi, että ei kai sähköinen resepti. No joo, kyllä ja ei, ja oli se sitten otettu, kun kerroin, että pyysin reseptiä puhelimitse. Sain lääkkeeni. Aika moni muu ei, vaikka järjestelmä oli jo hetkenverran toiminut ja heti uudelleen mennyt nurin.

Jäin miettimään kantaani Kantaan. Musta on todella pelottavaa, että kaikki meidän terveystiedot pyörivät tuolla jossain verkossa. Niin pitävää tietoturvaa ei olekaan, että ne siellä turvassa olisivat. Puhumattakaan nyt järjestelmän heikkoudesta, kun se on nurin, ei niihin kukaan pääse käsiksi. Että voiko sitä ihmisten terveyden laskea pelkästään sähköisen järjestelmän varaan? Mun mielestä ei voi.

---


Posti toi tuollaisen tänään, eli kaikki alkuraskauden labratulokset on nyt läjässä ja mitään virtsatietulehdusta ihmeellisempää ei löytynyt. Näillä mennään taas.

3 kommenttia :

 1. Huono ja hyvä. Siis helpottaa tosi paljon omaa stressiä, kun johonkin lähtee ja tietää, että jos keskimmäisen lääkkeet unohtuu matkasta, sähköinen resepti takaa sen, että niitä saa haettua mistä tahansa apteekista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mäkin tykkään siitä, että lääkkeet saa mistä tahansa, mutta on tällä sitten se kääntöpuoli, että voi käydä niinkin, ettei tarvittaessa saa mistään...

   Poista
 2. samaa oon minäkin miettiny....tekniikka on aina tekniikka---

  VastaaPoista