sunnuntai 13. syyskuuta 2015

Arjen välttämätön luksus

Pyykkikoneeni sanoi tiistaina poks. Voitte arvata järkytykseni. Ihan ensimmäiseksi tein google-haun hakusanalla pyykinpesukone. Ja Valintanikin tein ihan ensimmäisenä olleesta hakutuloksesta. Ja sitten vasta kertomaan miehelle.

"Tiiätkö, mulla olis hyviä ja huonoja uutisia, haluutko ensin hyvät vai huonot?"

"Noo, kuhan kerrot."

"Nyt ei tarvi pestä pesukonetta, ja sen takaakin on ihan just helppo siivota hetken verran."

"Siis kui?"

"Huonompi homma, että tarvitaan uusi kone..."

Suunnilleen noin se meni. Mies tuli, vilkaisi valintani, kysyi olenko vertaillut (en), varmisti, että veisivät vanhan samalla vanhan pois ja tilasi mulle pesukoneen. Samalta istumalta. Ja heti perään soitin äidilleni ja varmistin, että jos toimitus viipyy sovitusta 2-3 arkipäivästä yli viikonlopun, saan käydä siellä pesemässä pyykkiä.

Koneeni saapui sopivasti perjantaina (kolme päivää pesemättä pyykkiä, meillä, voi apua). Ja tältä näytti pyykkivuori:


Mutta mikä sai tulla meille heti ensi vilkaisulta minkäänlaista hintavertailua tekemättä? No tietysti LG:n peruspesukone, edestä täytettävä. Puoleen hintaan. Kuudensadan koneesta maksetaan kolme kuljetuksineen ja vanhan poisvienteineen. Ei paha ollenkaan.


Se vetää sisäänsä 7 kg pyykkiä, siinä on lapsilukko (Nyt loppui Rääpäleen rävellys ja pesuohjelmien sotkeminen) ja se osaa laulaa. Se laulaa, kun virrat laittaa päälle ja ohjelman valitsee. Se vinkuu (huutaa kai raukka apua), kun Rääpäle lapsilukosta huolimatta räveltää nappeja ja se laulaa taas, kun on työnsä tehnyt. Taivas. Mä rakastuin.


Toinen suuri rakkauteni nököttää siinä koneen päällä. Pyykinpesuaine. Ainut, joka ei aiheuta Esikoiselle (atooppinen iho) mitään ongelmia. Harmillisesti just tätä ei tietysti saa jättipakkauksissa.


Näiden kahden rakkauden kanssa me nyt laulaen aiotaan selättää pyykkivuori. Ihan luksusta. (Ja ihan ilmaista mainosta myös... vaikka joku taitavampi olisi tästäkin hyödyn itsellensä lypsänyt)

14 kommenttia :

 1. Juuri noina hetkinä huomaa, kuinka luksusta tämmöiset perusasiat oikeasti onkaan ja mikä merkitys niillä arkipäiväisessä elämässä on. Mukavia pesuja uuden koneen kanssa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan perusarki on oikeasti aika luksusta, kun on toimivat perusapuvälineet. Ja niitä tosiaan osaa arvostaa vasta, kun joutuu elämään ilman :)

   Poista
 2. Meillä on pyykkikone vetämässä viimeisiään, mutta kun ei nyt just olis varaa ostaa mitään edes puoleen hintaan tilalle.
  Ja jännä juttu tuon pyykkipulverin kanssa: Omo on ainoa mitä mulla ei siedä iho YHTÄÄN. Siis Omo sensitivekin saa koko kropan täyteen pientä punaista ihottumaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Osamaksulla tää meidän kone tuli, kun ei täälläkään ole mitään mahdollisuuksia pistää nyt edes kolmeasataa kerralla kiinni. Apteekit ja lekurit kiskoneet niin tehokkaasti omansa kesän aikana pois...

   Poista
  2. Ja toi pesuaine. Meillä on testattu ihan kaikki mahdollinen miniriskistä lähtien (oikeastaan kokeilematta on vain pesupähkinät, joita varmaan ihot sietäisi, mutta lompakko tuskin). Mitään hajustettakaan ei saa olla missään (muksujen reissukassien sisältö menee täällä suoraan pyykkiin, vaikka kuin olisi puhtaita), kun päänsäryn saa sekä Esikoinen että minä.

   Todennäköisesti pitäisi kuitenkin ruveta testaamaan pesuaineet uusiksi, jos siitä löytyisi apua Rääpäleen ihoon. Vaan entäpä jos ei löydy ainetta, jota molemmat sietää? Vaikeeta.

   Poista
 3. Meillä tökkii tiskimasiina ja olen ihan paiseessa. Koska pyykkikone vasta vanha onkin ja sen pamahdusta olen tässä ootellut! Luultavasti molemmat hajoo jouluyönä... tai jotain. Meillä oli hassu juttu, kun kokeilin omon jotakin sensitiveä tms (nestemäisenä) ja piti olla mieto tuoksu vai ei ollenkaan, niin haisi meidän yhden pojan mielestä niin pahalle ettei voinut lähteä kouluun se huppari päällä kun kuulemma silmiä kirveli! Nää pyykkiasiat on niin henkimaailman juttuja ettei ole tosikaan! Komeen koneen oot kyllä löytänyt :D Meillon kahdeksan kilon kone ja on kyllä ihan superjuttu kun tulee kerralla paljon puhdasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meil on tosiaan kaikki hajusteet pannassa, kun pää hajoo. Tytöt välillä jollain hajuilla leikkii, ja tuulettavat omatoimisesti jälkeensä...

   Tiskari sano täällä yhteistyösopimuksen irti jo joskus keväällä. Käsitiskillä mennään, kunnes on laittaa rahat uuteen koneeseen, ei ole sellainen välttämättömyys (ja sitä paitsi inhoan sen täyttämistä, tyhjentämistä ja pesemistä yli kaiken) että viitsisi kalliilla osamaksulla moista ottaa. Kasvatan siis jatkossakin tiskikoneeni itse :p

   Poista
 4. me aikoinaan tapeltiin yhen pyykkikoneen kans 2v.tta,ku oli jatkuvasti takuu-huollossa.Onneks saatii käytetty edullisesti,mutt seki sano sopimuksensa irti.Nyt on parin vuoden ajan pidetty kahta pientä konetta rinnakkain,pidetään käytössä vuorotellen. 5 ja 6 kilon koneilla mennään nyt ;)

  VastaaPoista
 5. Itse kanssa jännityksellä odotan, milloin oma pyykinpesukone sanoo poks.

  VastaaPoista
 6. Mun lempparipyykinpesuaine myös - mut nestemäisenä <3 Tippa tahroille (pyykin esikäsittely ennen koneeseen laittoa) ja yleensä tuloo puhdasta <3 Onnea uudelle koneelle!! Toivottavasti kestää pitkään...

  VastaaPoista
 7. Siis oikeesti pyykkikoneen kosahtaminen on todellakin niin katastrofi lapsiperheessä!! Tiskikonekaan ei oo niin paha :)
  Onneksi nykypäivänä kotisohvaltakin saa ostettua uuden, ei pakosta tarvi lähteä kaupoille ja säästää aikaa ja teidän tapauksessa rahaakin :)

  Pyykkäämisen iloa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kotisohvalta ostaminen on kyllä ihan luksusta sekin, liikkeissä juokseminen on tosi turhauttavaa.

   Poista
 8. Ootko kokeillu allegro pyykinpesuainetta? Netistä voi tilata tulee matkahuollon mukana. 8kg paketti. T: Päivi v

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En oo kokeillut, joskus katsoin ja harkitsin, mutta kaatui just siihen, että pitäisi käydä hakemassa ihan väärästä suunnasta (sinne ei muita ajoja) ja hintakin kipusi pilviin. Voisihan tuota kokonaistaloudellisinta ratkaisua yrittää pohtia uudelleen. Voi kun tulisi edes postissa niin saisi järkevään paikkaan edes :)

   Poista