perjantai 24. heinäkuuta 2015

Pellossa kasvaa meidän lapset

Valmiiksi poimitun mansikan kilohinta tuntui kaupassa kovalta, ja aikani hinnan käytöstä seurattuani tulin siihen tulokseen, ettei tässä nyt itku markkinoilla auta yhtään. Puolihuolimattomasti heitin kolmelle isoimmalle eilen, että mitäs jos mentäisiinkin poimimaan mansikkamme ihan itse, että lähtisittekös mukaan. Ja nuohan syttyi heti ja kiljuivat kilpaa lähtevänsä mukaan.

Niinpä pakkasin tänä aamuna autoon Esikoisen, Toisen, Kirpun ja pari kymmenen litran ämpäriä. Suunnaksi otettiin lähin mahdollinen itsepoimintatila vajaan kymmenen kilometrin päästä. Ja meillä kaikilla oli niin mukavaa... paitsi sen tovin, kun nostin käteistä ja nappulat pistivät autossa odottaessaan tappelun pystyyn (se joka aikoo sanoa jotain lasten autoon jättämisestä, jos isot koululaiset eivät osaa auton ovea avata läkähtyessään sinne kolmen minuutin käteisen noston aikana, niin joutavat kyllä kärsiäkin vähän).

Viereiseen riviin sattui vielä mukava mies, joka tuntui mielellään kertovan lapsille mansikan kasvattamisesta. Että tuli vielä opettavainen kokemus niille ja viihdyinpä itsekin miehen tarinointia kuunnellessani.


Mieheltäni tuli vielä tekstari reissun loppupuolella. Käski ottaa kuvia pellossa kasvavista lapsista. Ja käskyähän tottelin mielelläni, niin kuin arvata saattaa.

Ja saatiin me ämpärit täyteen.


Reilut 9 kg kerättiin, 3,5 €/kg, joten paljon, paljon halvempaa kuin kaupassa. Eikä matkoineen päivineen mennyt aikaa kuin pari tuntia, joten tehokkaita poimijoita nuo lapset. Esikoinen jäi miettimään, että huolisiko mikään mansikkatila sitä poimijaksi parin vuoden päästä, kun ikäkin riittäisi. Saas nähdä vieläkö sillä silloin on intoa ja näinkö ne suomalaisia enää poimimaan huoliikaan, kun laiskoiksi mielletään meidän teinit.

9 kommenttia :

 1. Mä olen kanssa pistänyt meidän lapset keräämään mansikoita. Nehän ne sieltä pakkasesta syökin... =D Minusta tuo on aivan helppoa ja sopivaa hommaa myös lapsille, koska ämpärillisen tai parikin poimii kyllä melko nopsasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me ei tuosta määrästä saatu pakkaseenkaan kuin puolet, kun katosi kaikkien kuuden tenavan suuhun saalis :D Mustikkametsään ois tarkoitus seuraavaksi raahata kaikki lapset, keräävät sitten tai ovat keräämättä :)

   Pienet jätin tällä kertaa kotiin, kun mä satun itse oikeasti tykkäämään mansikoiden poimimisesta (oon ollut kolmena kesänä töissä poimimassa) eikä pienten kanssa kyllä ois muuta ehtinyt kuin perässä juoksemaan...

   Poista
 2. Kiva että onnistui reissu :) just ostin laatikon mansikoista ja pistin pakkaseen. Ei sinne ois enempää mahtunutkaan. Tuli viime vuonna poimittua paljon ja meillä on pieni pakastin

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aikaisemmin mäkin olen viiden kilon laatikkoon tyytynyt, tosin se on kyllä yleensä syöty samoin tein :D

   Poista
 3. Suunnitelmissa se oli mullakin tänä kesänä lähteä lasten kanssa poimimaan itse mansikat,mutta suunnitelmat voi muuttua...En kuitenkaan 5.n villin kanssa halua sinne lähteä,2 ja 4v.aat kun eivät osaa vielä sitä hommaa kuitenkaan niinku pitäisi.5 kiloa sain pakkaseen,valmiiksi poimittuna.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ymmärtää hyvin, ettei noita pieniä huvita viedä pellolle. Aika homma olis ollut pitää meillä pikkupojat aisoissa, eikä ne tosiaan poimineet olisi mitään kuitenkaan.

   Poista
 4. Me käytiin jo viime viikolla (koko perhe) hätähousuina mustikassa, saatiin mustikkapiirakkamarjat, mansikkaankin tekis kans vielä mieli. Mietintään jää et millä kokoonpanolla mennään, ettei olis just pelkästään pienten perässä juoksemista, vaan sais jotain poimittuakin ;) Mustikassa meni hyvin, vain yhdellä tais marjat kaatua maahan, mut muuten oli ilo ylimmillään! Suosittelen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mustikkaan tosiaan viitsii lähteä pientenkin kanssa, kun ei arvi varoa kenenkään istutuksia ja metsässä riittää tekemistä eritavalla kuin pellolla :)

   Poista
 5. Justiinsa eilen mietin että pitäis mennä itse poimimaan kun aika suolaisia nuo hinnat isolle porukalle satsatessa! Pitääkin lapsia alkaa houkutella :)

  T.Nadja/napsahduksia

  VastaaPoista