sunnuntai 19. heinäkuuta 2015

Tilajärjestelyitä

Niitä meillä on loppuvuoteen luvassa paljon, kun ruvetaan siirtelemään lapsia huoneista toisiin. Rääpäle muuttaa pikkupoikien seuraksi, Toinen saa toviksi oman huoneen ja Esikoinen muuttaa Toisen paikalle Kirpun huonekaveriksi.

Mutta näin me asutaan nyt. Rivarissa, viisi huonetta, keittiö, pikkuvessa ja iso kylpyhuone, vessallinen sellainen. Oma terassi.


Eteinen ulkovaate-, kenkä- ja ratassäilytyksineen, roskapussi pyrkii aina ulos.

Eteiskäytävältä on kulku meidän makkariin, jossa tällä hetkellä nukkuu seuranamme Rääpäle ja Lyyli. Rääpäleen vaunuja säilytetään siellä myös, vaikkei niitä moneen kuukauteen ole käytetty. Vaatekaappien, parisängyn ja pinnasängyn jälkeen lattiapinta-ala on käytetty, tyhjää tilaa on ehkä neliömetri, että ovi sopii aukeamaan. Siksi se on lapsilta leikkipaikkana kielletty. Joinain öinä sänkyyn saattaa tunkea useampikin lapsi seuraksi.

Myös Esikoisen huoneeseen on kulku eteiskäytävältä, sillä on huoneessaan puoliparvi, vaatekaapit, kirjoituspöytä ja kirjahylly. Periaatteessa muilla ei ole siellä lupa aikaa viettää, mutta käytännössä Esikoisen vanha nukkekoti houkuttelee pienempiä sinne leikkimään, ja yleensä näihin leikkeihin saa ihan luvan.


Vessat on jaettu solidaarisesti, potta löytyy molemmista ja pikkuvessa, johon kulku on eteisen naulakon vierestä, on niin sanottu vierasvessa. Osa muksuista käyttää sitä mieluummin, osa taas mieluummin kylppäriä. Kylppärissä kuitenkin on pienten kaikki avustusta vaativat toimenpiteet vaipanvaihdoista hammaspesuihin. Sinne kun lasta mahtuu helposti auttamaan.

Keittiössä on iso ruokapöytä, jonka ääreen menee helposti kahdeksan ja vähän järjestämällä jopa kaksitoista.

Liinavaatesäilytys on siellä yhävain ja edelleen. Kuva on vanha, ilme on muuttunut vain lumihiutaleiden verran... Kylppäriin kulku on tuosta korikärryjen vierestä.

Olohuoneessa on vaatekaapillinen eteitavaraa, ns. arkistokaappi, kirjahyllyjä, leikkikehä ja meidän vanhempien työpisteet. Käytämme yhä edelleen pöytäkoneita, kun pelaillaan tehoa kysyviä pelejä silloin joskus, kun aikaa riittää. Lapset lainaa kyllä näitäkin koneita hyvin tehokkaasti.

Olohuone on lapsille ihan vapaata leikkitilaa, lasten kestävää tai jo pilalle pomppimaa, joten kovin edustuskelpoinen se missään tapauksessa ei ole. Olkkarista on kulku pikkupoikien huoneeseen sekä Toisen ja Kirpun huoneeseen.

Pikkupoikien huoneen olen viimeksi esitellyt täällä ja koululaisten huoneen täällä. Molemmissa huoneissa on pienet vaatehuoneet ja pikkupoikien huoneessa säilytetään Rääpäleenkin vaatteet. Terassille ja omaan pihaan on kulku olohuoneesta, kelien salliessa oven auki pitämisen saa tenavat sielläkin melko vapaasti leikkiä. Aitaa ei kuitenkaan enää (ja vielä) ole koko oman pihanpätkän ympäri, kun vuokranantaja purki sen pois ja pisti tilalle tuijapensasta ja onnettoman näkosuojan vastapäätä rakentuneen kerrostalon vuoksi.

Tottakai tilaa voisi olla enemmän, mutta hyvin tänne mahtuu. Toistaiseksi oman rauhan tarvitsijalle on aina löytynyt joku nurkka, jonne vetäytyä rauhaan. Eiköhän löydy jatkossakin.


9 kommenttia :

 1. :D Ihan niinku meilläkin :D pienet on tilat,mutta sopu sijaa antaa.Just tänään puhuttiin miehen kans siitä,miten oikeastaan on hyvä,että näin on... Lapset ainakin oppivat sietämään erilaisuutta paremmin kuin että jos jokaisella olisi se oma huone.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä en koskaan oikeastaan ole ymmärtänyt tätä "oma huone jokaiselle" juttua. Eikä mulla itsellänikään ole omaa huonetta aina ollut, joskus oli ja joskus ei, yhtä hauskaa oli siskojen kanssa samassa kuin omassa yksin.

   Omaa tilaa sen sijaan kaikki tarvii omille tavaroille ja rauhoittumiselle, muttei siihenkään omaa huonetta tarvita. Henkilökemiathan sen pitkälti määrää, kenet voi laittaa kenenkä seuraksi. Jos homma ei toimi, pyöritetään taas pakkaa uusiksi :)

   Poista
 2. Ihanan kotoisen näköinen kaaos ;) <3
  Niin vaihtelevaa ja ihanaa katsella tavallista lapsiperheen kotia valkoisten blogikotien sijaan.. Niin normaalia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mää en uskalla edes ajatella, miltä täällä näyttäs, jos valkoisella kaiken laittais :D

   Tykätään puunsävyistä, vihreästä ja väreistä yleensäkin, ja kuvia varten stailauksessa olen vähintäänkin laiska :)

   Poista
 3. Kiitos esittelyssä. Teillä on kuitenkin useampi huone niin mahtuu isokin joukko. Tosiaankin kiva nähdä välillä näitä oikeasti oikeita koteja jotka näyttävätkin siltä että siellä asutaan eikä vaan sisustella kuvia varten.
  Minttu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Edellinen kotimme oli neljä huonetta ja keittiö, se kävi pieneksi viidennen syntyessä... ja hetken aikaa asuin yksinäni neljän lapsen kanssa kolmiossa, hyvin sinnekin sovittiin, tosin osin siksi, että se tiedettiin väliaikaiseksi järjestelyksi.

   Meillä kävi tosi hyvä tuuri, kun saatiin tämä, näitä isoja vuokra-asuntoja voi joutua jonottamaan pitkäänkin (mekin oltiin jonossa melkein 1,5v).

   Poista
 4. Olen niin samaa mieltä kun muutkin, että kiva kun on asutun ja eletyn näköinen koti :) blogeissa kun yleensä esitellään niin siistejä koteja että itteä hirvittää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä taas katson aika kateellisena niitä muiden kiilteleviä koteja, voi kun meilläkin edes joskus. Ja sitten tulee mieleen, että jos niillä oikeasti on niin siistiä ja jos niillä on oikeasti lapsia, niin eihän ne muuta ehdi kuin kieltämään lapsia tekemästä mitään ja kulkemaan rätti kädessä lasten perässä, kun ne tekee kumminkin. Ei kuulosta kivalta, vaikka näyttääkin siltä kuvissa.

   Poista
 5. Kyllä meidän koti on kans AINA sekaisin kuin kaatopaikka :/ mutta kun on tässä parempaakin tekemistä vaikka kyllä tämän siivoamiseenkin aikaa käytetään :(

  VastaaPoista