maanantai 22. kesäkuuta 2015

Juhannusvaellus Repovedellä osa 2

Sanovat, että leipä miehen tiellä pitää. Ja vesi. Ja vesi muuten painaa. Paljon. Ainakin kilon per litra. Etelä-Suomen reissuilla vesi pitää joko varautua kantamaan mukana tai puhdistamaan, ja näin lyhkäisellä reissulla mieluummin kannetaan kuin opetellaan putsausta kaiken muun uuden ohessa. Kaivoja Repovedellä on viisi, joista kaksi osuu suunnitellulle reitille, toinen menomatkalle Lojukoskella ja toinen paluumatkalla Olhavalla. Lisäksi Kuutinkanavalla on kaivo, mutta sen vettä ei juotavaksi suositella huonon laadun vuoksi.

Ensimmäisellä Repoveden reissullani aikanaan (kera nelikon) vesi loppui kesken. Virhe ei koskaan sen jälkeen ole päässyt toistumaan, eikä toivottavasti tulevillakaan reissuilla koskaan ikinä toistu. Vesi kulkee mukana tyhjissä limupulloissa, kun ei parempaan systeemiin vielä ole investoitu. Jos jollakulla on ehdotuksia, niitä saa esittää :)


 Astiat ja trangia on aika oleellinen osa tällaista reissua. Trangia toimii Sinolilla ja sen kahvipannu jää tällä reissulla kotiin. Yleensä on kannettu mukana. Muovisia lautasia, spork-ruokailuvälineitä, mukeja, pesusieni, harso, puuhaarukka ja tiskiainetta löytyy noista kangaskasseista. Arvatkaapa vaan, onko mulla ikävä filmipurkkeja, saako sellaisia purkkeja ostaa vielä jostain, vaikkei filmille enää käyttöä olekaan?


 Mä oon hei ihan ite tehnyt ton pussin ala-asteella käsityötunneilla. On aika monella reissulla vuosien mittaan palvellut astiakassina, ensimmäisen kerran varmasti riparilla (oli lapinvaellus se, ja koko mun vaelluskuumeen alku). Joulupukki toi mulle ja miehelle omat hienot reissuastiat viime jouluna. Pääsevät vihdoin käyttöön nekin.

EA-pussi jäi kuvaamatta, mutta sen sisällä on tarpeet useampaan suuremmankin luokan katastrofia varten. Kyypakkaus kuuluu sinne ilman muuta, samoin kuin särkylääkkeet, laastarit ja systeemit vaikkapa painesiteen tekemiseen. Toivottavasti ainut käyttöön tuleva on laastari, ja sitäkin mielellään vain kantapäiden rakkoihin. Niitä kun tulee kumminkin.


Aamuksi puuroa ja mehukeittoa, jossain voitais vaikka paistaa makkaraa. Olis näkkäriä, hapankorppua, sulatejuustoa, metvurstia, suklaata... joskaan ei kaikkia kuvassa, kun ne nyt tykkää säilyä jääkaapissa paremmin lähtöä odottelemassa.


Keksejä ja myslipatukoita mukaan aika montaa sorttia ja paljon. Pikakahvia, kun ei kukaan ole jaksanut opetella pannukahvin keittämistä. Teetä ja palasokeria, kuumaa suklaata. Ja pastaa justokastikkeessa, ei me varmaan ainakaan nälkään kuolla tuolla, ehkä?


Pari "vessapussia", vessapaperirulla, kosteuspyyhkeitä ja terveyssiteitä (ne nyt vaan ihan vaan varuiksi). Kai noilla vessan pystyyn saa ja perushygieniat hoitaa. Kaks pussia, kun meitä on kuitenkin aika monta.

Korjaussälämikäliepussiin tungin hakaneuloja, neulan ja lankaa, ilmastointiteippiä... ja saattoi sinne jotain muutakin ehkä eksyä. Todennäköisesti sen sisältöä ei tarvita mihinkään, mutta sitä kyllä, mitä ei tullut mieleen ottaa mukaan.

Jostain löytyi pilli ja sen tungin Täystuhon takin taskuun. Että jos se kumminkin ottaa jalat alleen, kun sen reppu ei paina kahdeksaatoista kiloa vaikka mun painaa, niin voi sitten edes vihellellä mennessään.


Tän yksilön pakkaus on vielä vähän kesken. Koirien kipot roikkukoot ulkopuolella, pitäis kai niille jokupäivä hommata kokoon taittuvat kupit ja reput, saisivat nekin ite kantaa kamansa. Tai edes osan niistä.


Ja tää yksilö ois vähän niin kuin valmis. Epätasapainossa kuin mikä ja painava kans, mutta onneksi reissulla on mittaa vain joitain hassuja kilometrejä eikä lähelläkään maratonia... Paitsi jos ja kun eksytään kumminkin.

Kai näillä suunnitelmilla uskaltaa lähteä. Kotiin unohtuviksi veikataan taskulamppuja ja hyttysmyrkkyjä, ne kun on pakkaamatta ja jotain. Niin kuin niitä sitten muistais kukaan lähtötohinassa.

Joko mennään?

2 kommenttia :

  1. http://www.eranetti.fi/tuote/juomarakko-2-5l-mil-tec-microban-antibacteria/

    Noi juomarakot on olleet omilla vaelluksilla ihan näppäriä. Painaahan se vesi niissä yhtä paljon, kun pulloissakin, mutta painon saa aseteltua fiksummin, kun toi juomarakko on aika litteä. :D

    http://www.yliopistonapteekki.fi/fi/apteekkipalvelut/tuotteet/pages/product.aspx?catalog=yasalescatalog&productid=9911156(yabasecatalog)&category=apuaarkeentestitjamittarit(yasalescatalog)/muutarjenapuvalineet(yasalescatalog)
    Noita vedenpuhdistustabuja on ollut äärihädässä mukana siltä varalta, että vesi loppuu tai kaivo on kuiva. Veden väri tietysti jää sameaksi ja maku on hassu, mutta mitään mato-matalia ei kuitenkaan oo elimistöön koskaan tullut tai muitakaan pöpöjä. :)

    -Myy-

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Loistojuttu, täytyy noihin tulevia reissuja varten perehtyä :)

      Poista