sunnuntai 28. kesäkuuta 2015

1+1=X

Mä olen viime aikoina harrastanut laskemista ihan urakalla. Kesäloman alusta saakka olen laskeskellut kovasti täällä juoksevia lapsia. Yksi, kaksi, kolme, neljä, viisi, kuusi. Viisi, neljä, kolme, neljä, viisi, kuusi. Välillä jopa kymmenen.

Kerran laskujen tulos kuitenkin pysäytti.

seitsemän
Ei kellään kavereita, yksi, kaksi, kolme, neljä, viisi, kuusi, seitsemän. Seitsemän? Seitsemän! Seitsemän?! Kyllä. Laskin oikein kuuteen saakka. Ja lisäsin siihen kahdesta viivasta yhden. Seitsemän.

Kyllä meille mahtuu. Täällä on tilaa ja tänne saa tulla jäädäkseen. Viikkoja on vielä vähän, monta alle tavallisen np-ultran. Vielä voi käydä huonostikin. Kerran on käynytkin.

Soitin heti laskutoimituksen jälkeen naistentautien polille. Taistelin melkein vuoden saadakseni steri-lähetteen (voi rakas armas julkinen sektori, kun ei noiden lähetteiden kirjoittaminen kuulu kellekään siellä). Olen ollut jonossa yhdeksän kuukautta. Ja menin sitten pesemään kalsarit samassa koneessa... Eivät tarjonneet aborttia (koska kieltäydyin siitä ennen kuin tarjosivat), sanoivat jonoa olevan vielä helposti vuodeksi ja lupasivat pitää mut omalla paikallani jonossa. (Tai ohi menee ne, jotka ehtii, mutta kun sen operaation vihdoin voi tehdä, niin sitten se tehdään). Tais siellä puhelimeen vastanneeseen hoitajaan iskeä pikkuinen paniikki, en välttämättä ollut se tyytyväinen asiakas, jos kyllä asiallinen.

Ja neuvola heti siihen perään, voi jee. Oliko toivottu? Ihan oikeasti, mitä siihen voi vastata? Kyllä? Ei? Jos kumpikaan vastaus ei tunnu oikealta heti siinä ja kaikessa shokissa.

Että mitäpä täällä kummempia, oksentelua, hajuherkkyyttä ja matalia verenpaineita, väsymystä, pyörtyilyä, ja kiukuttelua. Sitä tavallista, nää on kaikki niin nähty.

Lapsilta terveisiä: "Äiti! Taas!" ja "Olis ees tyttö". Näillä korteilla pelataan nyt. Meille tulee kai ehkä vauva. Helmikuussa.

18 kommenttia :

 1. <3 sen paljastuksen jälkeen mun blogissa mä oon ootellu että koska kirjoitat. Mä sanon vieläkin että I-HA-NAAAA!!!!!! Aika möläytys muuten terkkarilta. Eikai se niiden asia ole kysellä että onko toivottu vai ei, oli kyseessä eka tai viidestoista lapsi? Tosin oon monesti miettinyt kyllä sitäkin, että neuvolan terkkarina et varmaan ikinä osaa sanoa asioita täysin oikein, aina menee jonkun mielestä vikaan. Mutta toi nyt oli musta kyllä aika selkeä stiplu :P Mut silti, ihanaa!!!!!!!! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On tää tavallansa aika ihanaa. Vauvasta ole ollenkaan huolissani, mutta nää odotuskuukaudet... Tuskinpa se odottamnen helpommaksi iän ja raskauksien myötä käy.

   Terkkari on mulle kyllä lähes aina vastaavan kysymyksen esittänyt, kaipa siinä on tarkoituksena kysyä, että saako onnitella vai pitääkö tarjota aborttia... Nyt siihen vastaaminen oli vaikeaa. Taisin todeta totuttelevani ajatukseen.

   Poista
 2. Mietinkin, että tarkoittiko se yksi "meille kyllä mahtuu" -lause tätä. :) Onnea Elämän Isoihin Yllätyksiin! :) Ja voimia alkuraskauden kamaluuksiin.... :|

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tätäpä tätä :) Onneksi alkuraskaus on kohta takana, viikot vissiin jossain kahdeksan paikkeilla. Ja kesäloma muksujen kanssa vie aikaa nopeasti eteenpäin.

   Poista
 3. Onnea! <3 Toivotaan, että kaikki menee hyvin ja tsemppiä alkuraskauden oloihin! :) Seitsemän on hyvä luku! <3 Hengessä mukana täysillä, kuten varmaan tiiätkin...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. <3 väittävät, että seitsemän on onnen luku. Sitä kovasti toivoen :)

   Poista
 4. <3 onnea vielä kerran <3 You can do this!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Enhän mä tosiaan vauvasta tai siitä seuraavasta paristakymmenestä vuodesta murehdi :D Kun nyt sitten selviäisi nykyisestä katraasta sinne vauvan tuloon saakka.

   Poista
 5. Kaikesta hämmennyksestä huolimatta onnittelut. :)

  VastaaPoista
 6. Apua :D Mutta onnea silti :) Lahjojahan nuo jokainen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lahjoja tosiaan, niitä ei voi tilata, tulevat jos ovat tullakseen. :)

   Poista
 7. oih,ihania uutisia <3 onnea ja hurjasti voimia sinne odotukseen :)

  VastaaPoista
 8. Vastaukset
  1. Kiitos, np-ultraan vajaa viikko, vähän jännittää jo. :)

   Poista