keskiviikko 24. kesäkuuta 2015

Kovan onnen puhelimet

Kaikki tietää domino-efektin. Meille kävi vähän sillä tavalla puhelimien kanssa.

Aikanaan (onhan siitä aikaa vaikka kuinka) hankittiin kolme samanlaista. Esikoiselle keltainen, mulle sininen ja sitten vielä valkoinen ihan vain varalle. Sellaisia perus nokialaisia, joilla voi soittaa ja tekstailla, joissa on kamera ja jotka multimediaviestejäkin mukavasti tuki.

Viimeisellä valkoinen räpellettävänä pari vuotta sitten
Esikoisen puhelin sanoi yhteistyösopimuksen irti kesän alussa. Ehkä sillä oli lopultakin räpelletty riittävästi tai kenties sitä oli katalasti kaltoin kohdeltu. Annettiin Esikoisen käyttöön valkoinen varamalli ja luvattiin, että saa 13v synttärilahjansa ehkä jo ennakkoon, heti kun saan liittymäsuosta jotain tolkkua. Kauan kaivattu älypuhelin siis.

Sattui sitten yllätysmenoja ja mitä kaikkea ja hetken jo ehti näyttää siltä, että uuden puhelimen hankinta lykkääntyy jonnekin koulujen alun liepeille, onhan ne tytön synttäritkin vasta jo koulujen alettua. Mutta eikä mitä.

Allekirjoittaneen sininen kappale lensi yhden kerran liikaa ja hajosi kymmeniksi kappaleiksi tavallisen kolmen (joka on korjattavissa) sijaan. Muutamassa tunnissa olin puhelinoperaattorin liikkeestä saanut haettua halpis Lumian Esikoiselle, selvitellyt siihen sopivan rajattoman liittymän ja vielä iskenyt liittymään kaikki mahdolliset estot. Olisin laittanut mahdottomatkin, jos se olisi mahdollista, mutta kun ei ole. Esikoisen ensimmäistä puhelinlaskua kauhulla odotellen... Tähän saakka ei yllätyslaskuja ole voinut lapsilta tulla, kun niillä on prepaidit.

Näin sain valkoisen varapuhelimen käyttööni ja olen taas ihan onneni kukkuloilla, vaikken esimerkiksi soittoääntä tunnista omakseni ollenkaan (enkä jaksa sitä säätää, vaikka osaisin) ja vaikka kaikki puhelinnumerot tietysti oli sinisessä kappaleessa eikä tässä varamallissa.

Vaan tiedättehän te, mitä tapahtuu, kun varapuhelin siirtyy varakäytöstä aktiivivirkaan? Jep. Nyt meillä on puhelimeton mies. Sen puhelin opetteli uimista, eikä selvinnyt uintireissustaan hengissä... Saas nähdä kenen hajoaa seuraavaksi. Onhan nuo Kirpun ja Toisenkin luurit vuosia nähneet.

1 kommentti :

  1. just sitä,kännykät on kai kertakäyttö-tavaraa ;) etenki ne äly(ttömät) sellaiset :P

    VastaaPoista