perjantai 26. lokakuuta 2012

...ja äidin

Kolmikko kotiutui mummola-lomaltaan suoraan lumiseen Etelä-Suomeen. Savon sydämessä oli kuulemma vain satanut rakeita, lumesta ei ollut tietoakaan.

Autolle ei löytynyt renkaanvaihtajaa, joten kesätassuilla liukastelin lapsia hakemaan asemalta ja sitten kauppaan etsimään esikoiselle talvitassuja. Ne sentään löytyikin, hienot valkoiset nauhalliset saappaat. Vaan esimurkku kun tuo tyttö on, niin naama nurinperin kulki koko kauppareissun. Eikä kääntynyt ilme sittenkään, vaikka sai itselleen joulukalenterin valita. Ei. Se on mökö, ja sen äidin tekis mieli joko kieltää moiset reissut tai sitten passittaa likka sinne pysyvästi. Hulluksihan sitä tulee, kun ihan aina kotiin tullessaan on naama nurinperin.

No, joulukalenterit puuttuu enää kahdelta (kolmelta) lapselta, kun esikoinen kerran sai oman mars.kalnterinsa ja taapero/täystuho autot-kalenterin. Saas nähdä, mitä nuo kaksi sitten tahtovat (lego-kalenteria ei tipu), vauva ei varmaan vielä suklaakalenteria tarvi.

Sais nuo nukkumaan omiin sänkyihinsä, niin voisi glögiä keittää. Tämän sankarin glögit meinaan kiehuu aina. Ja samalla pitänee valmistautua huomiseen rautakauppareissuun, jos ei tarvisi olla ihan niin tyhmä blondi... vaan vaikka jopa osaisi taikasanat: "Tulppa. Viemäriin. Siihen missä astianpesukoneen poistoletku oli kiinni." Ja voishan sitä kai läpimitankin ottaa, ja valokuvan vielä, jos eivät sittenkään ymmärrä. Ellei sitten joku paremmin osaava halua mennä hoitamaan asiaa asiantuntevasti...

4 kommenttia :

 1. "Ellei sitten joku paremmin osaava halua mennä hoitamaan asiaa asiantuntevasti..."

  Asiantuntijaksi kehittyy noissa asioissa jokainen ajansaatossa, eli mene rautakauppaan ja ota reissusta opiksesti. Ne kyllä antaa sen mitä on vailla.
  Kyllä me miehetkin ollaan nuo asiat jouduttu ihan itse oppimaan, miksei nainenkin oppisi? Mikä saa naiset ajattelemaan, että miehet olisi sen parempia em. jutuissa, kun naisetkaan?

  VastaaPoista
 2. Tosiasiahan on, ettei mun puolesta kukaan asian osaava rautakauppoihin mene, joten itse menen ja aina opin. Vaan vastineeksi voisin toki kysyä, että miksi naisen pitää osata joka homma villasukkien neulomisesta öljyn vaihtoon, mutta naisen kanssa asuvalle miehelle riittää "miesten töiden" hallinta, eikä niitäkään välttämättä tarvii, kun nykynainen osaa ja tekee, tahi palkkaa jonkun tekemään? Ei se niin mene, että toiset on tasa-arvoisempia kuin toiset vaan niin, että jokainen tekee kykyjensä ja taitojensa mukaan...

  Totta kai mä voin käyttää kaksi tuntia tulostinta korjaamalla, ja saada sen toimimaan, vaikka mieheltä menee hommaan vartti. Mutta silloin voinen odottaa, että hän tekee jonkun mun homman pois samalla ajalla. Eikö?

  VastaaPoista
 3. Kykyjään ja taitojaan voi kuka tahansa kehittää. En odota, että naiseni osaa kaiken, eikä nainen odota minulta, että osaan kaiken. Mielestäni vuonna 2012 toinen voi opettaa toista kädestä pitäen käyttämään pyykinpesukonetta, tiskikonetta, moppia, imuria ja ihan mitä vain kotitöihin liittyvää.
  Musta on väärin, että oletetaan miesten osaavan kaikki tekniset hommat naisia paremmin.

  Joillakin miehillä voi myös mennä tulostimen korjaamiseen kaksi tuntia ja naiselta se vartti. Omalla työpaikallani toimiston naiset ovat käteviä tulostimien, kopiokoneiden ja muiden toimistotarvikkeiden kanssa. Miehet tekee vaan fyysisen työn ulkona säässä kuin säässä.

  Aika feministinen ajattelumalli, kun ottaa huomioon että isät käy lasten kanssa ruokakaupassa ja hoitaa kotitöitä siinä missä nainenkin. Niin ainakin meidän taloudessa tehdään.

  Kunnioitan naista ja nainen kunnioittaa minua ja harvassa on ne kerrat kun hommista on jouduttu riitelemään. Kun minä teen osan kotitöistä, hoidan lapsia ja käyn kaupassa, niin nainenkin kiittää. Nainen osaa mennä myös vaihdattamaan autoon talvirenkaat, siinä missä minäkin.

  Ja oppisin varmaan kutomaan villasukkiakin, mikäli olisi joku opettamassa.

  VastaaPoista
 4. Tottakai toinen voi opettaa toiselle hommia kädestä pitäen :) Meillä työnjako ei vain vielä ole ihan niin yksinkertainen, ja minä tosiaan olen se joka kiertää rautakaupat ja korjauttaa auton, laittaa ruuan ja pyykkää... Mieheni puolestaan hoitaa viemärit, lamput ja elektroniikan (kas, kun minen saa edes ruuveja auki, kun kierrän niitä aina väärään suuntaan)

  Eiköhän jokaisessa suhteessa jaeta hommat niin, että se tekee joka osaa, jota ensimmäisenä häiritsee ja jolta vähiten menee tekemiseen aikaa. En näe mitään syytä opetella mieheni hommia, enkä ymmärrä miksi minun pitäisi omani kädestä pitäen opettaa hänelle. Siinähän tuhlaantuisi meidän molempien aikaa hommaan, jonka toinen olisi yksinään tehnyt hetkessä :)

  Alkuperäiseen kommenttiin palatakseni "Ellei sitten joku paremmin osaava halua mennä hoitamaan asiaa asiantuntevasti...", missä tässä oli sukupuolioletus? Saattaahan olla, että viittasinkin johonkin ihan muuhun kuin kaksilahkeiseen ;)

  VastaaPoista