keskiviikko 29. elokuuta 2012

Aivopuuro... eiku puuroaivo?

Meinasin laittaa kuvan kymppisynttärikakusta ja Viimeisestä myös, mutten tietenkään löydä piuhaa mistään. Aikomus oli myös onnitella kummityttöä synttäreistään, mutten viitsinyt kesken koulupäivän häiritä, ja sitten en enää muistanut... Kuvia laitetaan siis joskus tulevaisuudessa, jos piuhaan törmään jossain.

Tämä viikko on muutenkin alkanut sellaisen sumun keskellä, ettei uskoisikaan. Maanantaina esikoisen kanssa perheneuvolassa (jossa eropyykkiä siis pestään) tuumasinkin, että aivoni on sellaista puuroa nyt, ettei niistä varmaan yhtään täysjärkistä ajatusta saa ulos.

Tiistaina teki mieli huitaista neuvolatätiä, joka vain erehtyi kysymään: "Onko ollut mielialan vaihteluita?" Että onko edes? Kai noille terveydenhoitajille maksetaan vaarallisen työn lisää? (Ja kai vaarallisentyönlisä kirjoitetaan yhteen?) Tiistaina iltapäivällä kyllästyin kaukalon kiinnittämiseen auton turvavöillä. Fiksuna tyttönä  kannoin siis telakan autoon, ja osasin jopa asentaa sen heti, vaikka oli kiire. Vaan entäpä kaukalon kiinnitys telakkaan?!

Sehän ei mennyt kiinni ensimmäisellä yrityksellä, tai toisella eikä vielä kymmenennelläkään. Vauva irti kaukalosta ja kuskinpenkille poikittain, kaukalonhan voi nuijia telakkaan vaikka väkisin. Tässä vaiheessa esikoinen kipittää pikapikaa pelkääjän paikalta takaisin sisään hakemaan miestä avuksi. Äiti on vissiin seonnut. Mies ottaa kaukalon, laittaa sen ekalla yrityksellä telakkaan. Ja minä yritän lopettaa ulinan autoa vasten.

Juu, ei meillä mitään mielialan vaihteluita ole, mitä ne sellaiset on?!

Viimeinen on tänään harrastanut rättipainia sitterissään. Ensin on ihan käsittämätön huiskinta, sitten on rätti naamalla ja sen jälkeen hirveä huuto, koska rätti hyökkää täysin viattoman Viimeisen naamalle. Eikä huuto lakkaa, vaikka kuinka selittäisi, että rätit ei hyökkää kimppuun, jos niitä ei kiusaa.

Hmm. Ja muutoin imetetyltä Viimeiseltä saa saunarauhan tuttipullolla ja korvikkeella. Luojalle kiitos näistä keksinnöistä, viiden minuutin hiljaisuus on musiikkia "Äitiäitiäitiäitiäääääää!"-huudon jälkeen.

Okei, myönnetään. Äiti on vähän väsy. Ja lähtee nyt nukkumaan.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti