keskiviikko 8. elokuuta 2012

Omituista

Nelikko tulee tänään isälomaltaan kotiin. Lasku lomalta arkeen alkoi meillä kuitenkin jo aikaisin aamulla, kun huomasin ensimmäistä kertaa olevani kotona koiran kanssa aivan kahdestaan. Edellisestä kerrasta onkin kulunut jo lähes yhdeksän kuukautta. Meillähän on aina joku muukin kotona ja ulko-ovesta käy väkeä sisään ja ulos tiheämpää tahtia kuin rautatieasemalla ruuhka-aikaan. Mikäpä siinä, nyt saa ihan rauhassa siivoilla tai lukea tai olla vaan, johan se on huomenna ihan erinäköistä.

Kaksi pienintä palaa huomenna lomaltaan päiväkotiin loppukuuksi, ja eskarin alkaessa on eskarilaisella edessä päiväkodin vaihto lähemmäs ja puolipäiväiseen ryhmään. Vielä on reppu ja jotain varustetta hänelle hankittava... josko vaikka löydettäisiin sellainen reppu, joka kelpaisi kouluunkin ensi syksynä. Eskarin alkaessa taapero jää päiväkodista kokonaan kotiin, eikä päiväkotimatkoihin enää tarvitakaan autoa.

Koululaiset puolestaan lopettavat lomansa ensi tiistaina koulun alkaessa. Kun lisätään uuden arjen rytmeihin vielä vauva, voidaan todeta, että melkoinen hulinasyksy on luvassa. Ja oikeasti odotan sitä jo innolla.

Uudelleensynnyttäjät käyvät täällä neuvolassa raskauden loppuun saakka vain joka toinen viikko. Minun kohdallani tekivät kuitenkin poikkeuksen ja saan ajan joka viikolle. Loistohomma. Verenpaineiden tiheästi seurannasta kuitenkin luovuttiin jo, ei näillä paineilla mitään myrkytyksiä ole, unettomuutta ja stressiä kylläkin. Vaikka kuinka vihjailisi viimeiselle "tulisit jo", ei sitä vain kuulu.

Neuvolasta hätäilevät jo lastenhoitojärjestelyjä synnytyksen ajaksi, eikä meinannut vastaukseksi kelvata, että sehän riippuu ihan päivästä ja kellonajasta. Arkena virka-aikaan on yhdennäköiset järjestelyt, muulloin muunlaiset. Eiköhän tätä sukua ja ystäviä löydy niin, että jotakin lapsille aina keksitään.

Sairaalaan ehtimisestäkin huolehtivat... sanoisin, että turhaan. Sinne nimittäin joko ehtii tai sitten ei, eikä siihen juuri voi itse vaikuttaa. Vesien mennessä soitetaan lanssi ja ensimmäisestä ihka oikeasta supistuksesta lapsenvahti. Ja jos vahdin saamisessa kestää, niin soitetaan taksi tai lanssi, todennäköisemmin lanssi. Että näin tänään.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti