keskiviikko 7. marraskuuta 2012

And I will survive

Joku on vihdoin toteuttanut ajatukseni siivouksen tehostamisesta vauvaperheessä. Iltalehti esittelee vauvamopin! (IL 4.11.12)

Eroperheissä on pahimmillaan (tai parhaimmillaan) neljä vanhempaa. Laajemmin ajatellen vanhempia saattaa olla useampiakin, etenkin tilanteissa, jossa lasten molemmissa kodeissa on minun, sinun ja meidän lapsia.

Rankasta suhteesta paetessa selvitettävää jää paljon, eikä selvittäminen käy hetkessä. Hyvää tahtoa ja lasten edun ajattelua vaadittaisiin kaikilta osapuolilta. Usein tahtoa aluksi löytyy, mutta parissa vuodessa se kuluu loppuun.

Tänään huomasin, etten enää olekaan tossun alla. Vaikka toinen karjui puhelimeen mitä sopimusten rikkomisesta, onnistuin pitämään kasvattamani selkärangan ja puhumaan ihan normaalisti. Sen kun huutaa, uhoaa ja uhkailee. Lasten tapaamiset eivät ole siitä kiinni, teenkö minä kuten vaaditaan vaiko enkö. Mikä ylipäätään on isän motivaatio tavata lapsia ja pysyä näiden elämässä, jos kaikki tapaamiset alkaa kiristyksellä lähivanhempaa kohtaan: "Mä en ota lapsia, jos sä et..." Millainen isä ei järjestä mahdollisuutta tavata lapsiaan isäinpäivänä?

Kiristykseen kyllästyneenä totesin lopulta, että ei ole mikään pakko. Olkoon tapaamatta sitten. Tapaamisesta on sovittu moneen otteeseen vaikka mitä. Yhdessäkään sopimuksessa ei ole pystynyt toinen pysymään, vaan aina ehdottaa uutta muutosta, suullisesti tietenkin... En enää kyennyt näihin vaatimuksiin taipumaan, joten ilmoitin vaihtoehtoja olevan kaksi. Joko tapaa vahvistetun sopimuksen mukaan tai sitten ilmoittaa kolmea viikkoa aiemmin. Kumpikaan ei kelpaa. Katsellaan, mitä aiheeseen sanoo käräjäoikeus.

Ja elatusmaksut maksaa vihdoinkin kela. Ihan vain maksamaan joutuville vinkiksi... kyllä ne maksut ihan oikeasti on lapsen parhaaksi. Alta kelan minimin maksuilla ei rikastu, vaikka lapsia olisi kuinka monta. Eikä niillä rikastu sittenkään, vaikka siihen vielä lapsilisät laskettaisiin mukaan. Kyllä ne rahat lapsiin menee joka sentti, eikä riitäkään, vaan lisää joutuu laittamaan se lähivanhempikin... Lapsissa kun maksaa asuminen, ruoka, vaatteet, harrastukset, tilpehöörit ja taskurahat, koulun retket, valokuvat... Se muutama kymppi per lapsi varmasti menee lapsen kuluihin...

Tänään on huudatettu Gloria Gaynorin kappaletta I will survive. Se osuu ja uppoaa. Joka kerran.

"And you see me, somebody new
I'm not that chained up little person still in love with youAnd so you felt like dropping in and just expect me to be freeBut now I'm saving all my loving for someone who's loving me"

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti