sunnuntai 22. heinäkuuta 2012

Lasten kasvatusta

Tätä nelikkoa katsellessa ei tosiaankaan aina tiedä, pitäisikö itkeä vai nauraa. Ensin käytiin esikoisen kanssa jälleen kerran keskustelua tietoturvasta ja turvallisuudesta yleensäkin. "Nii, mut koska mä oikein pääsen sinne feispuukkiin? Tai tsättiin? Koska mä saan tehdä netissä mitä mä tahdon?" Helppoja kysymyksiä, eikö.

Että ihan oikeasti kaikki ihmiset ei ole hyviä. "Niimutku, emmä sinne menis ilkeilemään." No, FB:n ikärajahan on 13. Että sinne ei ainakaan ennen sitä. Eikä chattiin ennen kun tietää mitä sopii itsestään kertoa. Ja koska saa tehdä netissä, mitä tahtoo? Kelpaisiko, jos sanoisin, että sitten kun mun kone ja meidän kotiverkko ei ole sen tekemisistä vaarassa, sitten kun asuu omillaan ja voi itse määrätä sääntönsä? Ehkä sitten, kun vastuu ja sotkujen siivous ei enää ole mulla? Eikä vielä sittenkään, jos multa kysytään... Ai miksi? Koska kaikki ihmiset ei ihan oikeasti ole hyviä. "Niimutku, kaikki muutki saa käyttää ainaki potterwikiä ihan niinku tahtoo."

Keskustelu toki jatkui siitä, mitä netissä sitten sopii kertoa. Rönsyillen sitten siihen, saako vieraiden ihmisten autoon mennä. "No jos mua houkutellaan sinne karkilla, niin kyllähän se epäilyttää. Jos se tahtos antaa mulle karkkia, nii miksei se nousis autosta ja tulis antamaan, kyllähän mä sitä niin voisinki ottaa." Ei. mä en vieläkään hakkaa päätä seinään. Miten se voi olla niin vaikeaa? Rakas, kun kaikki ihmiset ei ihan oikeasti ole hyviä. Kun jotkut aikuiset oikeasti tahtoo pahaa lapsille. Ei, et sä vaan voi ottaa karkkia ihan täysin vieraalta ihmiseltä. Et vaan voi, vaikka kuinka tekisi mieli.

Taapero tarjosi keskusteluun tervetulleen katkon juuri ennen kuin löin pääni seinään. Se oli heittänyt housut pois ja leikki lelupihdeillä. Pihtien reikään muuten mahtuu sormen lisäksi tai oikeastaan sijasta jotain ihan muuta. En tosiaan tiedä, pitäisikö itkeä vai nauraa. Tästä se seksivalistus sitten alkaa. Että housut jalkaan ennen kun tuut mun keittiöön. Ja ei, sitä ei tosiaan sovi työntää ihan joka reikään, vaikka kuinka mahtuisi ja tuntuisi kivalta.

Siis miksi, oi miksi minä?

btw. Tutkin hakusanoja, joilla tänne on löydetty. Asumislisä tosiaan lasketaan bruttotuloista. Täsmällisemmin koko talouden yhteenlasketuista bruttotuloista. Lapsilisät eivät vaikuta asumislisään, elatusavun ja elatustuen vaikutusta en muista.

1 kommentti :