keskiviikko 27. toukokuuta 2015

Valtio voi hyvin. Me emme.

Pitkin kevättä olen kuullut juttuja väärän puolueen kannattamisesta. Tänään toivon useammankin tajunneen kannattaneensa väärää puoluetta. Itse en kuitenkaan niin tee.


Ensin bongasin kolme tärkeintä ministeriä. Jos me neljässä vuodessa ei päädytä sotaan, jos meillä on enää mitään diplomaattisia suhteita minnekään, se on ihme. Jos neljässä vuodessa ei ole onnistuttu tuhoamaan julkisista palveluista arjelle tärkeimpiä (koulutusta, päivähoitoa, terveydenhoitoa, vanhuspalveluita) niin mä lupaan juosta kaduilla huutamassa hallelujaa.

Kyllähän te, fiksut ihmiset, jo leikkauslistat bongasitte. Kehitysavun? Subjektiivisen päivähoito-oikeuden? Perheellisen työttömän työnvastaanottamisen hankaloittamisen? Päivähoidon ryhmäkokojen kasvattamisen? Perusopetuksen ryhmäkokojen kasvattamisen? Opintotuen leikkauksen? Terveydenhoidon asiakasmaksujen nousun? Ja vihreämpi väestönosa hei... kehnosti käy tuulivoimallekin.

Puolustusvoimille sentään annetaan lisää rahaa. Tulee tarpeeseen, kun Soinista tehtiin ulkoministeri.

Kyllä tekis mieli sanoa, että viis kirkosta, tämä hallitus saa mut suunnittelemaan eroa Suomesta.

11 kommenttia :

 1. Itku meinas päästä, kun näin ton ryhmäkokojen kasvattamisen :(

  VastaaPoista
 2. mä oon pihalla ku lumi-ukko,vaikka kesä on ovella :O

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eipä sen kummempaa kuin ministerinsalkut jaettu ja hallitusohjelma lyöty lukkoon. Köyhät kyykkyyn vaan.

   Poista
 3. Joo, mä en kyllä osaa ajatella ryhmäkokoasiaa kymmallisena kyn mun 1- ja 3 ja 6-- luokkalaisten luokkakoko on kaikilla melkein 30. Enempää ei niihin huoneisiin edes mahdu :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eipä se siellä koulussa välttämättä niinkään, mutta päivähoidon puolella myös.

   Poista
  2. Kääk tilttas puhelin kun yritin kommentoida että jos tulee kahteen kertaan niin voit poistaa toisen :) Eli päivähoidossa tais olla yhden lapsen lisäys ryhmäkoossa per aikuinen, muistanko nyt oikein? Itsestäni se ei tunnu vielä järkyttävältä muutokselta mutta jollekinhan (hoitajalle) se saattaa tietysti olla se viimeinen pisara.

   Poista
  3. Ei tokikaan hyppy seitsemästä kahdeksaan ole paljon. Mutta 24 3-6v lasta ja kolme hoitajaa? Ei pysty kykene edes ajattelemaan o.O Miten ne säilyy hengissä?

   Poista
  4. Kyllä ne varmana HENGISSÄ säilyy, mutta laadukas varhaiskasvatus siitä härdellistä on melkoisen kaukana.

   Poista
  5. Mä epäilen sitä hengissä säilymistäkin, kun jo nyt on jatkuvasti päiväkodita karanneita tai sinne unohdettuja lapsia uutisissa... jos ei edes nykyisellä ryhmäkoolla pystytä laskemaan, että kaikki lapset on edes tallessa? Myönnän. Kotiäitiys (ja sitä myöten sossun luukku) houkuttaa aina vain enemmän.

   Poista