lauantai 9. kesäkuuta 2012

Suomenlinna

Kolmikko jatkaa edelleen lomailua mummolassa. Taaperon kanssa olimme jo maisemanvaihdosta vailla itsekin ja niinpä päädyimme päiväretkeilemään Suomenlinnaan. Pahoittelen Helsingin keskusta, seurueemme saattoi aiheuttaa pienoisen liikenneruuhkan.

Rautatieaseman pääovien eteen sovimme treffit ja siitä lähti saattueemme eteenpäin, neljä aikuista, neljät rattaat, kolme uhmaikäistä ja vauva. Lukuisia "Kato, kato!" kiljahduksia.

Vastoin ennakko-oletuksia Suomenlinna ei ole kesäkuussa sen kylmempi paikka kuin mikään mukaan. Niinpä vaatteita saatiin keventää heti ensimmäisellä tasaisella alueella lauttarannan ruuhkan jälkeen. Villahousut yksinkertaisesti ovat liikaa, jos ulkona on parikymmentä lämmintä, ihan tuulesta riippumatta.

Oman taaperoni kohokohtia olivat varmasti valkoposkihanhi, lisää jäätelöä mantereelta tuonut rekka sekä vesi ja veneet. Raunioista, tunneleista ja nähtävyyksistä viis, "Kato, kato! Vene!"

Kävellä piti tietysti ihan itse. Muttei missään tapauksessa rattaiden vieressä siivosti, vaan poukkoillen vaarallisesti sinne tänne, mielellään sukeltaen laiturilta pää edellä veteen. "Jos et tottele, joudut rattaisiin!" Ensin uhkaus ja toteutus yhdelle, sitten toiselle ja lopulta rattaissa raivosi kolme lasta. Jäätelöllä lahjottiin kolmikko hiljaisiksi.

Ihana reissu, kaikki tavoitteet toteutui. Minun ei tarvinnut viettää päivää neljän seinän sisällä, vaan sain nauttia ihanasta turistien täyttämästä maisemasta, ja taapero sai väsyttää itsensä perin juurin ulkoilmassa. Sattuipa niinkin, että lapsi säästyi vammoilta (vaikka potentiaalisia tilanteita riitti), mutta omaan nenääni sattui. Se kun päätti iloisesti palaa auringossa.

Saa nähdä, mitä tulee seuraavasta reissusta, kun mukana on isot ja tarkoituksena koluta taskulamppujen kanssa tunneleita. Jättääkö taapero ja rattaat kotiin vai ottaako mukaan kaikki. Rattailla ei tunneleihin pääse, se on jo testattu.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti