keskiviikko 20. kesäkuuta 2012

Oma napa ja sen paisuminen

Laiskanlaisesti olen jaksanut vyötärön ympäryksen kasvua kommentoida, liekö tämä sitten normaalia jo, ja normaalitilaksi ajan saatossa muuttunut... Korjataan nyt puutetta kumminkin.

Tänään kävin siis neuvolassa kasvua ihmettelemässä. Viikkoja on kasassa 31+X ja painoa kertynyt 10kg neuvolakortin lähtöpainoon, joskin oman normipainoni tietäen lisäys on ollut n. 12kg. Edellisiltä ipanoilta sitä on tullut järestään 18-22kg koko raskauden aikana, ja kaikki kilot on joka kerran karisseet töitä tekemäti pois (vieden vielä kaverinsakin mukanaan...) Ihmekös tuo, että itsensä tuntee edelleen aika pieneksi, kun muistissa on hyvin rantavalas ajat.

Kerrankin ollaan tilanteessa, että turvotus ei (vielä) kiusaa, ja verenpaineetkin ovat pysyneet aisoissa. Ne on suureksi yllätyksekseni viihtyneet koko raskauden normaalitilaani (johon jo ehdittiin pohtia lääkitystä) alempana, suorastaan mallikelpoisissa lukemissa.

Sokereita tuossa jo seurailtiin tovi, ne kun eivät aluksi ihan mallillaan olleet, mutta nyt antoi terkkari siitäkin seurannasta vapautuksen, toinen rasitus tuli ihan puhtaana takaisin. Onneksi. Eiköhän jatketa samalla linjalla kuitenkin, ja pidetä karkkien ja limppareiden kulutus kohtuullisena... jos vaikka pysyisi painonnousukin aisoissa. Ja sitä paitsi, mansikat tyydyttää makeanhimon paremmin kuin mikään karkki.

Vauva liikkuu, potkii ja melskaa, mieluiten alkuyöstä tietenkin. Oikein päinkin se on tainnut kiepahtaa, ja sen verran alemmas jämähtänyt, että kylkiluihin ei potkut satu (vielä)... tosin vastapainoksi käveleminen osaa olla ajoittain haasteellista. Seuraavassa neuvolassa kuulemma tarkistetaan ihan ultralla, että miten päin tuo nyt todellisuudessa köllii. Jännä, että viitsivät, kun kuitenkin on ihan laitokselle varattu aika viikolle 36 tuon ihmettelyä varten.

Tutustumisenkin laitokselle varasin tänään, kun neuvolasta niin kovin siihen jo hätyytteli. Ja onhan se kiva mennä katsomaan, miten on paikat ja systeemit kymmenessä vuodessa muuttuneet.

Mikälie voimavara-kysely olisi tämän kertaiseen neuvolaan kuulunut, vaan se oli kuitattu jo sillä, että erinäisten henkilöiden tempausten vuoksi joudumme jo selvittämään resurssejamme jokaiselle mahdolliselle ja mahdottomalle instanssille, mistä vain voi kuvitella tukea tippuvan. Minun näkemykseltä neuvola ei näihin tahoihin kuulu, asioiden yleistasolla pysyvä päivittely ei tee asioiden hoidosta yhtään helpompaa.

Niin ja rautaa pitää vetää kaksin käsin. Että sellaista.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti