torstai 17. syyskuuta 2015

Sitä varten ihmisellä on lapsia

On niitä päiviä, kun sitä osaa olla omista ipanoistaan ihan äärettömän kiitollinen. Näistähän on tullut todella ihania.

Olen tässä vuosien mittaan törmännyt aika älyttömän monta kertaa kysymykseen, miksi mulla on (paljon) lapsia. Vastataan näin kerralla kaikille. Mulla on paljon lapsia...

1. ...jottei koskaan olisi tylsää.


2. ...jotta mäkin saisin leikkiä toinen toistaan hienommilla leluilla. Niin kuin vaikka puurautatiellä tai dubloilla. On oikeasti ihan parasta laittaa lapset nukkumaan, että pääsee itse leikkimään niiden leluilla, ilman että kukaan rikkoo mun leikkejä.

3. ...että saisin heittäytyä väittelyyn, leikkiä kielellä ja rikkoa aikuisten sovinnaisuuksia ihan joka päivä. Aina sanotaan, että "think outside of box", mä en ole koskaan sinne laatikkoon päässytkään. Meillä hiihdetään hiihtimillä, syödään pääruokaa (tottakai, ihan loogista, jos pää on ruoassa, se on pääruoka) ja keskustellaan sujuvasti lasten omistajuudesta viisivuotiaan kanssa. Tänään se vasta tiedusteli, että jos minä ja Mies omistetaan Viimeinen ja Rääpäle, niin omistanko minä edelleen nelikon niiden iskän kanssa. Vai omistaako niiden iskä enää ollenkaan, kun me ei enää olla kaikki yhdessä. Mitäpä siihen sanot. Tarrautuako omistajuuteen (että eihän lapsia kukaan omista) vai heittäydytkö keskusteluun uusperheen ihmeellisyyksistä? Ja sitä paitsi. Musta on ihan parasta vetää itkupotkuraivarit itsekin aina silloin tällöin. Loppuu kersojen kiukuttelu siihen paikkaan, ja itellekin tulee parempi mieli.

4. ...jotta pysyisin kärryillä teknologian kehityksessä. Siinä missä minä neuvoin (ja neuvon edelleen) vanhempiani, neuvovat nämä nyt mua. Ovat jo menneet mun taidoista ohi. Uusi upea bannerini on Esikoisen tekemä. En mä vaan osaisi.

5. ...ettei tarvitsisi miettiä, mihin kaiken sen ylimääräisen rahan laittaa.


6. ...ennen kaikkea siksi, että jokaisen lapsen myötä olen saanut kokea sellaista rikkautta, mitä ei osakseen mitenkään muuten voi saada.

5 kommenttia :

  1. Itse asiassa tätä on joutunut tällä viikolla vähän miettimään, kun joku ihmetteli, et oikeestiko mulla on niiiin monta lasta, mut pääasiassa keskustelu on ollut (vielä) yllättävän positiivsta... Mut joo, tylsää hetkeä ei ole koskaan ikinä...

    VastaaPoista
  2. Näinpä! Met oomma rikkaita,ko meill on tuota jälkipolvea hiukka enemmän ku normaalisti :)

    VastaaPoista