perjantai 4. syyskuuta 2015

Ranskalais-Italialaiset markkinat

Pari viikkoa sitten ilmestyi mainokset tien poskeen ja pistin tapahtuman muistiin. Olen ehdottoman utelias tällaisten suhteen ja ajattelin isojenkin innostuvan markkinavisiitistä, etenkin kun sekä Esikoista että Toista kiehtoo Ranska sekä maana että kielenä kovasti. Itselleni melkein onnistuneesti vakuutin siis, että tässä on nyt ihan kyse kulttuurikasvatuksesta.


Esikoinen sai jälleen kerran tehtäväkseen reissun kuvaamisen, omat käteni kun olivat suhteellisen varatut lastenrattaiden kanssa. Mukana reissussa siis koululaiset ja Rääpäle, jolla sattui sopivasti olemaan päiväuniaika.


Olen toki nähnyt kävelykadun paljon täydempänäkin, mutta aurinkoinen ilma ja rauhallinen tunnelma sopii mulle loistavasti. Tungoksessa liikkumisesta en ole ikinä oppinut nauttimaan (ja mm. siitä syystä jätämme väliin esimerkiksi Sirkusmarkkinat Keravalla, nekin kun ovat tänä viikonloppuna).

Ja Ranskan lipun tenavat tunnisti heti. Hyvä, edes jotain on koulussa opittu.


Italian lippuja ei kyllä huomattu yhtään, vaikka kojuja oli molemmille maille ihan tasapuolisesti, ja olipa sekaan eksynyt englantilaista toffeeta, kevätkääryleitä Aasiasta ja makkaraperunoita suoraan Suomesta (vai mistä ne nyt tulee, en mä vaan oikeasti tiedä).



Vaikka isot inhoaa oliiveja, oli esillepano niistäkin vähintäänkin mielenkiintoinen.


Ja Marseille-saippua kaikissa sateenkaaren väreissä herätti ihastusta meissä jokaisessa. Melkein jäi harmittamaan ennakkopäätös, että tällä kertaa ei osteta mitään, katsotaan vain.




Täystuho ja Viimeinen olivat sillä välin pelanneet kotona Angry Birdsiä ihan ikionnellisina. Helposti tehty kuusi lasta tyytyväiseksi ja mun uteliaisuus tyydytetty.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti