maanantai 17. marraskuuta 2014

Tarzan, merirosvo, tulipalo!

Lapsiasiavaltuutettu Tuomas Kurttila kirjoitti blogissaan (17.11.14) lasten leikistä, syistä sen varhaiseen loppumiseen sekä aikuisten asenteista. Olenpa itsekin kirjoittanut aiheesta jo aiemmin tänä syksynä täällä.

Viimeinen viettää tänään kuumeetonta päiväänsä kotona (koska viikonloppuna opeteltiin taas hengittämistä Babyhalerilla). Täystuhokin sai näin ylimääräisen vapaapäivän.

Jäin vain tuosta Kurttilan tekstistä pohtimaan, missä vaiheessa leikkimiseen kuitenkin saisi puuttua, ja kenties lopettaa koko leikin lyhyeen?


Nytkö?


Joko nyt?


Tai ehkä vain odotellaan naapuria ovelle kertomaan, että räjäytystyömaan äänetkin jäävät kakkoseksi tälle kaksikolle... Ehkä sen leikin sitten viimeistään saa lopettaa?

No. Leikkikööt. Mä haluan lisää kahvia.

8 kommenttia :

 1. Mä meinasin kans ottaa meidän leikkikaksikon (kolmikon) huoneesta kuvan, mut mun ei tarvii, kun se on just samannäköinen kuin teidän, paitsi korjaus: jalalla ei mahdu sinne astumaan eli lattiapintaa ei näy! Pitääpä perehtyä Kurttilan tekstiin illemmalla...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on käsittämätöntä, miten äkkiä ne saa huoneensa tuohon kuntoon. Leikkikeittiöstä löytyi kans sokeria ja jauhoja, että vissiin ovat kokkailleet kans...

   Poista
 2. Meillä on lattia kanssa aika hyvin peitossa tuolla tyttöjen huoneessa just tällä hetkellä... Järjestävät siellä kuulemma juhlia pehmoleluilleen ja nukkevauvoille. Toivotaan, etteivät oleta omien juhliensa sitten ensi vuonna olevan ihan samaa luokkaa; jonkinlaiselta räjäytystyömaalta tuo vintin puoli ainakin tällä hetkellä kuulostaa...

  VastaaPoista
 3. Ihanaa! :D :D Meille laskeutui sata(tuhat?)päinen naakkalauma kerran tohon vieruspellolle. Katseltiin sitä ihmeissämme ikkunoista ja hevot ryntäili hätääntyneinä laitumellaan siellä pellon toisella puolen. Mää mietin että miten ton parven saa tosta lähtemään just nyt kun kerran ovat rauhtoitettujakin (eikä meillä kyllä mitään vesipyssyjä pahempia aseita olis ollutkaan). No mieshän totes että avaa hetkeks ikkunaluukku, kyllä ne tätä ääntä pelästyy :D Kuopus tuli vielä vinkutorvensa kans paikalle ja voitiin todeta että kauas naakat karkaavat.....

  Siis meillä on aina lelut jossain tollai ja mukulatkin jossain tollai. Eiks se ollukaan normaalia! Apuwa :D

  VastaaPoista
 4. Jep. Leikkikööt. Ja jopa siivotkoon. Vaikka mua ahistaakin (siivouskammoisena) se, että esikoiselle on tullut nyt jokin mieletön tarve siivota huone illalla ennen nukkumaanmenoa. En minä kyllä semmoista ole opettanut. Olen sanonut että niitä leikkejä voi jatkaa seuraavana päivänä. Mutta ei. Pitää siivota. Äiti voi vaikka lukea iltasatua samalla. Eih. Apua.. eihän siitä tule mitään siivousintoilijaa?!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä tuppaa tuo siivoaminen jäämään vähän niin kuin äitin murheeksi... Olenpa siivonnut jätesäkkiinkin ja roudannut varastoon, vaan ei ne siitäkään ottaneet opikseen.

   Tai no. Siivoaahan ne. Muttei tietenkään oikeille paikoille. Ja kun muksulle ei oikein voi sanoa: "Väärin siivottu!"...

   Poista
 5. meillä ku se leikki on olkkarissa,sillon ku on...:) siellä missä muutki kulkee..sehän on elämisen merkki ;)

  VastaaPoista