keskiviikko 12. marraskuuta 2014

3kk neuvola ja vasut

Rääpäle on taas käytetty neuvolassa. Pituutta reilut 63cm, painoa 6275g ja pipo 41cm. Rota-rokotteen toinen annos on syöty ja pari piikkiä pistetty (yks äitille kans, kun influenssarokotteen näin näppärästi tänäkin vuonna sain). Rääpäleestä ei löytynyt vikaa. Ja kerrankin oli tämä meidän uusi oma terkkari, jonka ei tarvi neuvoa vaan koska täytyy neuvolassa neuvoa.

Ja palkkioksi siitä se sai sitten neuvoa, mistä voisin kysellä tiloja äitiklubille. Että jos tosiaan järjestettäisi tähän kaupunkiin sellainen mahdollisuus, että vanhemmuutta voisi jakaa perhekerhotyyliin ilman lapsia. Että tahtoisin pistää pystyyn sellaisen, kun ei kerran ole. Mutten meillä kotona. Koska ilman lapsia. On ihan eri juttu puhua ilman lapsia (ja puolisoita).

---

Viimeisen varhaiskasvatussuunnitelmaa (tuttavallisemmin vasua) tehtiin viime viikolla. Turhin puolituntinen ikinä. Tenavalla pyyhkii hyvin ja kasvatuskumppanuuden tavoitteeksi kirjattiin kuivaksioppiminen.

---

Täystuhon vasua värkkäiltiin tänään. Hyödyllisempää ja tärkeämpää hommaa kuin mikään. Päiväkodissa ei sen enempää edellisen ryhmän hoitajat, nykyisen ryhmän hoitajat kuin kumpikaan erityislastentarhaopettajista ymmärrä, miksi neuvola on tehnyt asioista sellaisen haloon. Kun on ihan normaali lapsi, jonka ainut ongelma on liian suuri positiivinen energiavaraus. Että se keskittyminen ei aina ole siellä, missä pitäisi.

Kerroin sitten tarinan vastavalmistuneesta nuoresta terkkarista, joka välttämättä halusi pistää äidin käytävään odottamaan... Että siksi se nyt on sellainen haloo, kun ei tyttö parka osannutkaan toimia jännittävän ja sähläävän nelivuotiaan kanssa ilman apua.

Eltot esittävät Täystuhon asian ottamista pois lastenneuvolatiimiltä. Koska sinne kuulemma kuuluvat toisenlaiset ongelmat.

Kasvatuskumppanuuden tavoitteeksi sovittiin avoimmuus jatkossakin. Opetellaan värit ja ilman apupyöriä ajamiset siinä sivussa.

5 kommenttia :

 1. eilen nvlassa (päästiin toiselle terkalle peruutuspaikalle onneksi kun oltiin vääränä päivänä raahauduttu paikalle) painoa siis kuopuksella jo 3,7kg !! kahdessa viikossa 600g O.o silti vaikka puklaa koko ajan kaaressa. En uskonut joten koitettiin toistakin vaakaa. Sama tulos. Noh.. en siis oo aivan turhaa koko aikaa syöttänyt ja valvonut.

  Hienosti kasvettu teilläkin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nää kasvaa niin nopeasti, ihan liian nopeasti. Eikä vain vauvat.

   Tänään on saatu kolmelta isoimmiltakin sellaisia tähtiähetkiä, ettei ikinä uskois. Opetin yhdelle "Joulunkellot" kosketinsoittimella, ja niin siinä istui kolme lasta opettamassa toisiaan <3

   Vaikka arki ois millaista taistelua valvottujen öiden, silmä- ja korvatulehdusten keskellä, niin on tässä sitä jotain. Ja kohta se on jo ohi pelkkänä muistona.

   Poista
  2. Jep.. juurikin noin.. nyyh.. kohta ne lentää pesästä. :/ Ja voi, on nämä niin ihania ja rakkaita ja kuinka oon tähän kolmanteenkin ihan rakastunut.

   Poista
 2. Hienostihan siellä kasvetaan :)

  Voi tuota neuvolan toimintaa.. Meillä tuli Maalistytön 3-vuotisneuvolassa pientä noottia siitä että tyttö oli malttamaton ja annettiin ohjeeksi että kaikkea ei tarvi saada heti. Joopa joo, eiköhän tyttö ole pienemmän synnytyä joutunut aika paljon odottelemaan ilman että vielä tieten tahtoen ryhdytään odotuttamaan. Päiväkerhossa taas osaa hienosti kuunnella ohjeita ja toimia ryhmässä, samoin täällä kotioloissa.. Vähän hassua tuollaisen arvio-ohjeen tekeminen siis yhden kerran perusteella :)

  VastaaPoista
 3. on se semmosta syynäämistä joskus tuo neuvolan touhu,toisaalta lapsen kannalta hyväkin,jos jotain erilaista löytyykin.Voida aloittaa kuntoutus hyvissä ajoin!

  VastaaPoista