maanantai 20. lokakuuta 2014

Täys päivä

Syyslomailut on nyt takana ja joulua kohti mennään kovaa vauhtia. Nelikko palasi reissuiltansa kotiin kuka enemmän ja kuka vähemmän voipuneena. Pitkä isi-viikonloppu oli ilmeisen rankka.

Täystuho valitteli korvaansa ja korvatulehdus diagnoosi lääkkeineen käytiin hakemassa Pikkujätistä. (Kiitos, mutta musta ei edelleenkään tunnu siltä, että tahtoisin istua terveyskeskuksemme päivystyksessä.) Yllättäen lääkäreitä ja hoitajia pelkäävää nelivuotiasta ei pelottanut yhtään. Kas kellään ei ollut takkia eikä turhaa jäykkyyttä. Omatekemäni molluska-diagnoosikin sai lääkäriltä vahvistuksen. Ja ne molluskat tosiaan häipyvät ajan kanssa itsekseen, niille ei tarvitse tehdä mitään.

(Jos joku ei tiedä, niin molluska=ontelosyylä)

Kirppu ja Rääpäle suunnittelevat ilmeisesti kirjan kirjoittamista, sen verran hulvattomia tarinoita on Rääpäle Kirpulle kertonut nallensa seikkailuista. Tai näin Kirppu selitti... Mikäs tässä odotellessa bestselleriä "Kirppu, Rääpäle ja nallen suuret seikailut"

Toisen kanssa on ilta käytetty treenaamalla huomiseen matikan kokeeseen. Kyllä tuo edelleen laskea osaa, kunhan malttaisi keskittyä. Ja se laskujärjestys, laskujärjestys, laskujärjestys... ja huolellisuus.

Esikoinen lähti kouluun vähän yhdeksän jälkeen ja palasi jo ennen kymmentä. Oli kuulemma unohtanut senkin, missä asuu. Voi tuska.

Ja päiväkoti kyseli, olenko huolissani, kun Täystuho palaa isi-reissusta noin yltä päältä mustelmilla. Hmmm. Pitäisikö olla?

Myönnän, just nyt en jaksa miettiä sen enempää Paavo Pesusientä kuin lasten raivokohtauksia kaupassakaan. Sori.

2 kommenttia :

  1. Sun kyllä pitäisi kirjoittaa kunnon syväanalyysi siitä, mikä tässä maassa on oikein vialla, kun ministerien suurin huoli on Paavo Pesusieni...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pelottavaa tässä on se, että suurella todennäköisyydellä kirjoitankin...

      Poista