perjantai 24. lokakuuta 2014

Saako pihalla leikkiä?

Helsinkiläinen taloyhtiö kielsi talossa toimivaa esikoulua käyttämästä taloyhtiön pihaa. Uusia taloyhtiöitä rakennetaan ilman lapsille osoitettuja leikkipaikkoja. Muiden taloyhtiöiden lapset hätyytellään pois pihasta. Rakennetaan aitoja pihojen ympärille, ei suinkaan siksi, että omat pysyisi sisällä vaan siksi, että vieraat pysyisi ulkona. Pihassa leikkiviä lapsia mulkoillaan kulmien alta.

Saako pihalla leikkiä?

Mulla on käynyt tuuri. Meidän taloyhtiössä saa. Pihassa on mm. kyltti "läpikulku kielletty" siksi, että suojaisessa sisäpihassa leikkivät lapset eivät jäisi auton alle. Ja meidän pihassa riittää vilinää. On niitä muidenkin lapsia. Ihan niin kuin joskus ennen, kun koko korttelin lapsilauma painoi pihasta toiseen yhdessä. Mikä parasta, kaikki aikuiset tuntuvat katsovan lasten (pääsääntöisesti kouluikäisten) perään aina ohi mennessään.

Käytiin me silti tutustumassa paikalliseen puistoon, sellaiseen korkealla rauta-aidalla aidattuun. Ihan vain vaihtelun vuoksi.Ite kiipesi.

3 kommenttia :

 1. Musta on ikävää, että lasten olemiseen puututaan koko ajan enemmän ja enemmän... Samalla sitä miettii, mihin tämä johtaa jos sama linja jatkuu.

  Ps. Hienosti kiipeää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitä vois tietysti kysyä, että miten edellinen sukupolvi kasvatti nykyisen, kun kerran nykyisen kasvatusjälki ei miellytä. Kattelkoon vaihteeksi peiliin edelliset, jossainhan niiden on täytynyt töpeksiä.

   Poista
  2. Näinpä, harmi että kaikki vika tuntuu olevan meissä nykyvanhemmissa... :D

   Poista