torstai 22. tammikuuta 2015

Kengät ojennukseen ja tumput koriin... Kauanko pysyvät?

Varmasti muistatte vielä haasteen, jonka heti vuoden alkuun esitin itselleni (houkutellen lukijoita mukaan tarttumaan samanlaisiin ongelmiin, kun kimpassa on kivempi etsiä ratkaisuja).

Meidän ensimmäinen osa siis etenee, ja Jysk lähti yhteistyössä mukaan tekemään meidän eteisen ensimmäistä osaa. Hommaahan tässä riittää, mutta alku on lupaava. Varoituksen sana, nyt on sitten niitä kuvia, joista voi laskea koirankarvat yksitellen, ja niitä on monta. Aukeavat isoiksi, kun niitä klikkaa, niin on vielä helpompi laskeskella koirankarvoja ja hiekanjyviä.Pienten naulakko pysyi paikallaan (siivosin siitä kyllä taas ylimääräiset pois, ja naulakon kuvaushetkellä siitä puuttuu pikkupoikien haalarit, ne kun ovat pojilla päällä). Meidän makuuhuoneen oveen tuli tällainen Vojens kenkähylly. Epäilyttävästi toki muistuttaa puolapuita, mutta vielä kukaan ei ole kiivennyt, ja kenkävuorikin tuulikaapista kutistui kummasti. Lenkkareitahan tuo nielisi vielä enemmän kuin näitä talvisaappaita.Tässä nyt vielä meidän huoneen puolelta kuvattuna tuo ihanuus. Täystuhokin osaa jo laittaa kenkänsä sinne. Ei tartte ajella vaunuilla yli enää.


Ihan ylös ei kyllä pienimmät yllä. Onneks meitä on erimittaisia. Eipä meillä kenkätelineelle muuta paikkaa olisi enää oikein ollutkaan, kun seinät on melkolailla täynnä. Omaa pienen tilan kenkäihmettä voi aikalailla pikkurahalla katsella itselleen Jyskistä täältä: http://jysk.fi/sailytys/eteiskalusteet/kenkasailytys/kenkahylly-oveen-vojens-valkoinen

Lisäksi vaihdettiin rattaiden paikka kypärien alle tuohon telineen viereen, kas näin:


Ja ostettiin uusi lipasto Jyskistä tähän:


Ouvre, yhdeksällä korilla ja valkoisena. Sitä voi katsella Jyskistä täältä: http://jysk.fi/sailytys/lipastot/basic/lipasto-oure-9-koria-valkoinen Saa tuota toki mustanakin ja onhan se musta tavallaan tyylikkäämpi, mutta tekisi ehkä pienen ja pimeän eteisen vielä ahtaamman näköiseksi.


Taustalta voi ihmetellä meidän upeita tonttuverhoja, ehkä mä juhannukseen mennessä saan ne vaihdettua.

Ja pitihän mun vähän stailata, tietysti. Lipaston päällä on Esikoisen ihan itse tekemä kello ja puukulhossa aurinkolaseja heijastinpedillä.Tekemistä tuossa eteisessä kyllä riittää vieläkin, lamppu pitäisi keksiä kattoon, pari koukkua tuulikaappiin ja henkarinaulakko on melkoisessa kaaoksessa, joskin jo vähän parempi. Homma jatkuu, onhan tässä maaliskuun loppuun aikaa vielä vaikka kuin.

Ai niin. Ne koirankarvat. Ne voi laskea vaikka tästä, jos ette muualta löytäneet:


8 kommenttia :

 1. Mä katoin ihan ihmeissäni, että mistä ihmeestä sä ton seinän oot siihen eteiseen tehnyt, mutta se olikin ovi! Vähänks näppärää Kyllä on nyt komeeta. Mulla edelleen vaan ...krhm... mietinnän eikun suunnittelun asteella :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, se on se meidän makkarin ovi. Sitähän ei niissä ennen kuvissa näy.

   Poista
 2. Teline näyttää kätevältä mutta on aika korkea. Sinunko nuo kengät pitää laittaa ylimmille orsille, vai yltääkö lapset? Meillä varmaan jäisi kengät helposti läjään lattialle...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on tosiaan koko oven korkunen, eli paikkoja laittaa on varmasti kaikille sopivalla korkeudella. Isompien talvisaappaat siihen ei kyllä mahdu, tai en osaa laittaa, eli ne pyörii luvan kanssa pitkin lattioita. (Niinku kuvista näkee... sellanen tää stailaus meillä), pienet osaa ja yltää laittamaan kenkänsä sinne itse ja ottamaan ne sieltä itse. Ja vaikkeivät yltäisikään, on niille kumminkin kengät ja lahkeet autettava, eli ei mitenkään paha diili. Lähinnä tuo on syönyt sisäänsä noita varayksilöitä, jokaisella on yhdet jalassa (tai sohvan alla tai kellä missäkin) ja loput on sit tossa. Viikon verran on ollut, ja oon tykännyt.

   Eniten mä sitä pelkää, että nämä pienemmät keksii testata kiipeämistä. Sitä tuo ei kestä, vaikka muutaman kilon nojailua ja vetämistä kestää.

   Poista
  2. Meille ei vois tuollaista laittaa. Ehtis olla ehkä noin minuutin, ennenku pikkuapina-Joona kiipeäisi ja putoaisi. Mulla olis niiiiin hieno suunnitelma meidän eteiseen. Mutta kun se raha :(

   Poista
  3. Aika halvalla joutuu itekin kaikki ratkaisut keksimään... Ja kun sitten ostaa jonkun kalliimman (olkoon kuinka vain kymmenien eurojen alennus), niin taas saa hetken kattella tarkemmin rahankäyttöä...

   Eipä se korkealta putoaisi. Alin minne sais jalkansa, antais myöten. Vaikka sattuuhan sekin, tietysti.

   Poista
 3. Tuohan on tosi näppärä! Ja edullinen - siis näin vielä meikäläisen mittapuullakin! :) En ollut tuollaiseen ennen törmännytkään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sitä. Kaikkialla on tarjolla kenkäkaappia (mihin sellasen laittas, ja kuka sitä oikeasti käyttäis, meillä ei varmasti kukaan...) tai niitä perinteisiä kenkähyllyjä, joissa sama "minne sen laittais" ongelma. Tuulikaappiin laitan sellaisen sitten, kun vaunu- ja ratasikä on meiltä ohi, mutta sitä ennen ei mahdu.

   Poista