perjantai 12. joulukuuta 2014

Tarina sateenkaaren takaa


Neljätoista vuotta sitten meidän perhe koki ihmeen. Sateenkaari kaartui Naistenklinikan ylle kuin lupauksena, että kaikki järjestyy. Tarrasimme siihen jokainen.

Sama sateenkaari, sama ihme, oli mielessäni elokuun alussa. Samat rukoukset, sama toive, sama pelko. Kun lastenlääkärin tarkastuksessa kaikki ei olekaan niin kuin pitäisi. Elokuun alussa kävin Rääpäleen kanssa kaiken sen saman läpi. Sateenkaari kantoi. Toisin kuin neljätoista vuotta sitten, tunninkaan ultraamisen jälkeen ei sydämestä löytynyt syytä sivuäänelle.

Ja tuo joulukuinen sateenkaari neljätoista vuotta sitten. Ihmeemme elää ja voi hyvin tänään rankasta alusta huolimatta.

Vapaasti voitte antaa tuolle värinauhalle mitä merkityksiä tahdotte. Minulle sateenkaari kuitenkin merkitsee aina lupausta näiden pienten sydänlasten selviämisestä.

"Sateen jälkeen taivahalle katsomaan jos jäät
Nähdä silloin voit sä nauhat oudon värikkäät
Siellä sateenkaari jälleen aurinkoa lepyttää
Eikä mene kauan, kun taas päivä hymyää"

Ps. Kummasti ei somessa näkynyt mitään Tahdon-hehkutusta tai sateenkaaria tänään. Ei yksiäkään voitonjuhlia heti äänestystuloksen selvittyä. Jännä. Katsoin äänestyksen suorana. Sateenkaarten sijaan aion tutustua sosiaalihuoltolakiin, sepäs vasta oli tiukka tasapeli, ja kansanedustajat oli ihan pihalla lippuäänestyksessä. 

7 kommenttia :

 1. kyllä vaan mun etusivulla rummutettiin tänäänkin :)

  ja synttärionnityelut sinne ja halaukset sydänlapsille. Saako kysyä minkälaisia sydänvikoja teidän lapdilla on ollut?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taitaa mun naamakirjassa olla hehkutuksen osalta tyhjää täynnä, kun ei sillä porukalle niin merkitystä ollutkaan... Tahdon-kuvat ja muut pysyneet vain niillä, joita asia syystä tai toisesta koskettaa oikeasti. Kyllä mulle tänään olis se hologrammi-sateenkaari kelvannut, vaikkei se oikeeta voitakaan.

   Pikkusiskoni siis päivälleen neljätoista vuotta sitten syntyi reikä sydämessään. Mä en oikeastaan tiedä muuta kuin sen pelon, jonka kanssa elettiin ja sen, että kontrolleissa on kuljettu.

   Ja Rääpäleellä on sivuääni, jonka aiheuttajaa ei tiedetä, kun ei ultrassa antanut itseään ilmi. Ilmeisesti sitä ei edes kontrolloida jatkossa mitenkään.

   Pieniä ja viattomia sydänvikoja meillä siis, tiedän läheltäkin pahempia.

   Poista
  2. <3 Tiedän tunteen - valitettavasti!

   Poista
 2. <3

  Munkaan naamakirjassa ei hehkutuksia näkynyt, ilmeisesti tuttaviin ei sitten niin kovin montaa kuulu joille asia olisi oikeasti valtavan tärkeä (kamala kun kuulosti vähättelevältä mutta miten tämän nyt osaisin paremmin sanoa). Toki eilinen meni kaikenlaisissa muissa touhuissa mutta varmasti tämäkin vaikutti siihen, että illalla kuulin avioliittolain läpimenosta ihan sattumalta,.. muuten olisin ollut pimennossa pidempäänkin :)

  VastaaPoista
 3. Onko siellä kaikki kunnossa? Ikävöin postauksiasi...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ollaan hengissä, kiva että jollain on ikävä :)

   Poista
 4. <3 voimia <3 meillä sydän-lapsiarki on opettelua elokuisen tapahtuman jälkeen..rakenne kunnossa mutta rytmit reistailee ja sen tiimoilta mm.täysi liikunta-kielto.

  VastaaPoista