keskiviikko 3. joulukuuta 2014

Aasi minä

Ei oo yhtään tehnyt mieli kirjoittaa. Ei kellekään eikä mitään, koska no niin no.

Mun reaktio oli suunnilleen sama nyt kuin aikanaan WTC-tornien sortuessa. Kaikki ymmärtää varmasti, miten nuo tornit järkytti perusturvallisuuden tunnetta. Sitä en ymmärrä minäkään, miten perjantai pystyi samaan.

Mä oon lukenut kaikki uutiset ja naamakirjapäivitykset eri kirkoilta, eri piispoilta, eri lähteistä. Kaikki, mitkä vain suinkin olen löytänyt. Laittanut sähköpostia parille papille ja istunut kahdessa eri messussa sitten perjantain. Siis minä, joka on viimeksi ollut kirkossa vuosi sitten laulamassa kauneimpia joululauluja.

Lopputulemana jo piispat veti nyrkkimatsia su-ma välisenä yönä mun unissa. Ja sitten mä sen tajusin. Ihmisiä ne on vaan ne piispatkin. niin kuin minäkin. Asia ei ehkä ole mulle ok, mutta ei näinkään voi jatkua.

Könysin siis eilen nuorten messuun Täystuhon ja Rääpäleen kanssa. Ja sieltä se löytyi se rauha sitten lopulta. Ihminen on välillä sellainen aasi, että pistää oman napansa ekaksi. Niiden nuorten esirukouspyynnöt olivat pitkälti samat kuin munkin: "Älä anna meidän kirkon hajota ja anna meille ymmärrystä..."

Ehkä me nyt voidaan jo siirtyä muihin aiheisiin. Ainakaan viime yönä ei piispat mun unissa tapelleet.

Niin että huomasitteko, että viime perjantaina myös leikattiin lapsilisiä? Ei kuulunut salista tai ulkoa buuausta sille. Miksiköhän?

13 kommenttia :

 1. Huomasin ja tuostakin oon keskustellut :D ja samat ihmiset jotka esim. fb:ssä avautuu, että kun tämä vie niin huomiota muilta asioilta, jakavat itse perään mm. tynkkysen hbilt-kaaviota, vihreiden kolmatta sukupuolta, kd:n tahdon kovempaa-aloitetta, jne... ja sitten taas, nyyh, kun ei muusta puhuta. Dodi. Jännä. Jos ensin haukkuu, tuomitsee ja vastustaa toisten oikeuksia ja käyttää siihen energiansa, niin niin.. pitäiskö edes itse keskittyä muuhun sitten..??! :D Sori, että avaudun tänne.. mua vain niin korpee ihmiset tällä hetkellä marttyyriasenteensa kanssa.

  Ja joo, oon puhunut lapsilisistä, fennovoimasta, kuntien valtionavuista jne.. mutta myös päätynyt kommentoimaan ihmisten käsittämättömiä kommentteja esim. homoja tai intersukupuolisia kohtaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun naamakirjatutuissa ainut vastaan meuhkannut oon minä ;) Tässä rytäkässä pistin pihalle kymmenkunta tahdon-naamalla ollutta (olisivat kyllä joutaneet mennä ilmankin) ja lopetin aika monen kaverin seuraamisen toviksi. Kun jostain syystä mun uutisvirta täyttyi teemalla "Nyt kristityt varmasti tietää, miltä vaino tuntuu..." jepjep. Kertoo kyllä paljon mun kavereista se.

   Poista
  2. Ai kauhee mitä kommentteja O.o Minäkin oon kyllä saanut kuraa niskaan jo useamman vuoden ajan, kun aihetta olen esim. omassa puolueessa tai omassa fb:ssä käsitellyt. Joten sinällään ei mitään uutta auringon alla. Kuulemma pilaan kristilliset arvot jnejne. Ja me asiaa puolustavat pilataan puolue ja ajetaan suomi rappion ja moraalittomuuden tielle. Tulee maailmanloppua ja ties mitä. Ja kun ne homot on pedofiilejä, alkoholisteja jnejne. Huoh.

   No, tällä hetkellä mulla on fb:ssä yli 1200 "kaveria" että kyllä siihen joukkoon mahtuu yhtä jos toista mielipidettä. :D

   Poista
 2. Ai, lapsilisiä leikattiin? Kiva kiva :( Mutta oikee kiva, että rauha on löytynyt... ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep- miinus 8% + joku verovähennys on yhtä kuin yli 800€/vuosi takkiin meidän perheelle. Niin joo, ja toisen asteen koulutusta leikataan kans. Mut ulkomaalaiset saa jatkossakin opiskella ilman lukukausimaksuja...

   Ei muuta kuin valitaan seuraava aihe vouhkattavaksi :D

   Poista
  2. Ja arpakone laulaa: voittaja on... !

   (Mut oikeesti toi 800 kuullostaa aika tosi ISOLTA! OMG!)

   Poista
  3. noniin.. ulkomaalaisten lukukausimaksuttomuudestako mun pitää seuraavaks meuhkata :D Vaikka koulutuspolitiikka ei ollenkaan kuulu mun politiikan aihealueiden lempilapsiin, niin joo, tuostakin on tullut pidettyä meteliä. Ja usko (!), se maksullisuus ei toisi valtion kassaan yhtään mitään lisää. Eikä sinne toisen asteen koulutukseenkaan.

   Mutta nuo toisen asteen leikkaukset olisi voitu jättää tekemättä, jos esim. oppivelvollisuusikärajaan jätettäisiin kajoamatta. Ja ne lapsilisät - järjen köyhyyttä ja sillekin olis löytynyt vaihtoehto.

   Poista
  4. Jotenkin mun vouhkaus kiintiö on hetkeks täynnä :) En mä vaan tiedä kuin nää kaikki ongelmat ratkaisis. Onneks mun ei tarvikaan.

   Poista
  5. Välillä voipi olla ihan hyväki henkäistä rauhassa, niin jaksaa taas meuhkata ja vouhkata sit kohta kunnolla (tai nauttia joulun odotuksesta) :)

   Poista
 3. Mä kyllä huomasin lapsilisien leikkauksen, kyllä se meihinkin iskee aika kovalla kädellä. Ei voi mitään, tähän täytyy tyytyä, koska hallituksen tarkoitus lie ottaa vähän kaikilta, joten siinä meidän perheen osuus yhteisiin lamatalkoisiin.

  VastaaPoista
 4. Great blog♥

  How about follow each other?
  I follow your blog. Waiting for you♥
  My Blog: http://juliemcqueen.blogspot.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thanks for visiting and you are welcome to stay :) If you like more to read in English, I have the other blog with my husband just for to international readers :) http://sixaroundus.blogspot.fi/

   Poista
 5. <3 no niinpä <3 tuo nuorten esirukous-pyyntö pysäytti :( hirvittää miten alas tulot tipahtaa,ku lapsilisiä leikattiin...

  VastaaPoista