torstai 12. kesäkuuta 2014

Neuvolavalitus ja Täystuhon fysioterapia

Neuvola terkkuja taas, raskausviikolta 32. Saako urputtaa? Edes vähän? Ai ei vai. Urputan kumminkin.

Hupsis osaa istua. (urputus, jurputus ja ärinää) Vielä sillä toki olisi muutama viikko aikaa älytä, että istuminen on ehdottomasti kiellettyjen asioiden listalla. Verenpaineet oli vähän sinne päin. Ja hemoglobiini matalalla (vitsi, siitä ja sen heittelyistä sais kyllä nätin käyrän kun piirtäis. Voittais kaikki lukijakäppyrät ihan 6-0). 135/78. Kuulemma kamalan korkea... Saakutti. Kerronko aamusta ennen neuvolaa? Okei. En kerro. Tosin musta oli ihme, ettei verenpaineet olleet tuon kovemmat. Koska tuollaisen aamun jälkeen pitäisi olla... No, pikkusiskon sanoin, kaikki kantavat nartut on kiukkusia. Mä oon just semmonen.

Ja se urputus jurputus vielä, terkkarilla ei ollut aikaa varattuna niin, että olisi ehditty varaamaan uusi aika. Eikä sitä koskaan saa puhelintunnilla kiinni. Kuulemma soittaa ja antaa ajan, mutta näinköhän mulla on aikaa vastata. Ei välttämättä ole.

Vois siitä neuvolasta vielä sen todeta, että ois ihan jees, jos tenavaa neuvolaan kuskaava vanhempi saisi olla läsnä tenavan tarkastuksessa. (Yrittäkääpä vain pistää mut ulos seuraavan kerran! Vien tenavan mennessäni.) Oli nimittäin hirveän kivaa todeta fysioterapeutille tänään, että mulla ei ole aavistustakaan, miksi me siellä olemme. Niin kuin pienintäkään. Koska en kirjauksia saanut neuvolasta edes lähetteen vertaa, saatika että olisin voinut olla näkemässä miten ne tehtävät meni.

Fysioterapeutti ei heittänyt mua Täystuhon ajalta ulos (Täystuho sai valita, odotanko aulassa vai olenko läsnä). No joo, eihän tuo oikein seiso yhdellä jalalla, eikä se hypi yhdellä jalalla, takaperin kävely oli vähän vaikeaa ja pujottelu ei onnistunut yhtään. Kaiken muun se teki. Upeasti. Sovittiin, että kesällä leikitään kotona "Seuraa johtajaa" (ja heti kun mun kunto sallii palataan metsään, koska se on parasta terapiaa niin motoriikalle kuin mielellekin), terapeutti konsultoi päiväkotia, päiväkoti toimii "terapiana" (ohjatulle toiminnalle todellinen tarve) ja arvioidaan tilannetta sitten syksyllä uudestaan. Myöhään syksyllä.

En vastusta näitä sovittuja juttuja yhtään. Mutta olispa vieläkin kiva tietää, miksi se lähete on laitettu. Sitähän ei neuvola kerro, eikä mitään kirjauksiaan suostu antamaan. Helvetti. Haen ne kirjaamosta sitten.

4 kommenttia :

 1. onpas teillä neuvola :O ohhoh...ja voi voi...tuskin kouluja ees käyny...:(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kai sillä joku koulutus kuitenkin on... mutta ikää ei, eikä lapsia, ja työkokemusta niin vähän, ettei ole vissiin kovin montaa isoa perhettä nähnyt. Ja vaihtokaan ei onnistu sovitusti, vaikka meille jo osoitteen puolesta kuuluisi joku muu. Luojan lykky, että meillä on päiväkodissa elämää nähneitä hoitajia.

   Poista
 2. Mekin saatiin joskus jotain lähetteitä.. Syy: Neuvolantädin mielestä lapsi ei piirrä riittävän hyvin, ei myöskään näe. Silmälääkärin ja -lasien jälkeen mielenkiinto piirtämiseen lisääntyi hieman, mutta enemmän tätä kakaraa kiinnostaa kiipeillä puissa ja pelata futista. Toinen syy oli se, että neuvolantäti puhui lapselle kuin idiootille -> lapsi piti neuvolantätiä idioottina, eikä todellakaan halunnut pomppia sen perässä yhdellä jalalla. Päiväkodin mielestä koko lähetehomma oli aivan älyvapaa, ja onneksi se lähetetaho kuunteli sekä mun että päiväkodin näkemyksiä asiasta. Meillä oli jopa päiväkodissa nuori ja lapseton hoitaja, jolla oli myös järki. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tottahan niitä löytyy nuoria lapsettomia, joilla on järkikin :) Ja niitä elämää nähneitä, joita ei vois vähempää kiinnostaa. Toi neuvolahomma on vaan niin älyvapaata, oikeasti ei vajaassa tunnissa kerran vuodessa voi saada lapsesta oikeaa käsitystä... Etenkään, jos aika on ikuisuuksia myöhässä (pahimmillaan tuntikin odotettu), päiväunet nukkumatta, jos on yhtään ujompi lapsi (niin kuin tämä Täystuho) tms. Enemmän sitä päiväkodin hoitajiin arvioissaan luottaa, ne kuitenkin katselee lasta monta tuntia päivässä. Jopa se kelto/elto/veo tai millä nimikkeellä se missäkin kaupungissa sattuu olemaan...

   "Niin että onko teidän perheessä henkistä tai fyysistä väkivaltaa? Mitataanpa sitten verenpaineet." Jep. Tapahtuu vain neuvolassa.

   Poista