keskiviikko 2. maaliskuuta 2016

Kuinka pakata lapset rattaisiin?

Uudet lastenvaunumme on vihdoin otettu ihan tosikäyttöön. Muutaman kerran ollaan käyty lenkillä testaamassa. Eilen illalla päätettiin lähteä porukalla koiraa ulkoiluttamaan, vaikka kolmen pienimmäisen vireystila oli jo vähän mitä oli. Viimeinen pisti parastaan ja vinkui, ettei jaksa kävellä.

Tuplarattaat on toki siitä kivat, että niihin saa kyytiin kaksi lasta. Vauva käyttää toistaiseksi ylempää istuinta, kun alempaan saa laittaa vasta puolivuotiaan. Ja Rääpäle istuu alemmassa istuimessa, osaa jo kiivetä sinne ihan itse. Kevyet nuo on työntää, kääntyvät helposti. Edellisiä tupliani en saanut kääntymään millään, en oikein edes roikkumalla koko painollani työntöaisalla... Lumi ei haittaa kulkemista, mutta pahimmat sohjopaikat täytyy väistää, jos ei halua juuttua kiinni.

Tuplarattaiden huono puoli näin yleensä ottaen on se, että ne tosiaan on tarkoitettu kahdelle lapselle. Harva tietysti yli kolmevuotiasta rattaissa muutenkaan istuttaa, mutta tuo meidän Viimeinen on ihan toivoton kävelijä.

Vaan konstit on monet.


Ja jos ei nyt muuta plussaa keksitä, niin on meillä ainakin hyvät heijastimet.

2 kommenttia :

  1. Kaivatpa muistoja esiin. Kun meillä yksi nukkui vaunuissa, oli päälle viritetty sisaristuin ja jalkatilaan kolmannelle seisomateline. Kävipä äiteelle kuntokuurista, ja silloin tuli käveltyäkin. Vanhinhan oli jo kuusi ja käveli vierellä, tai juoksi edellä , tai räpisteli perässä :).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näinhän se, että konstit on monet. Meilläkin loput on hyvät ja kävelee tai vaikka konttaa, jos niikseen tulee. Seisomalautaa ei näihin hirvityksiin saa kiinni, Viimeinen istuu kuvassa eturenkaan päällä olevalla ison lapsen jalkatelineellä, pitelee kiinni rattaiden kaarista, jalat tavarakorissa...

      Poista