torstai 24. lokakuuta 2013

Pari sanaa kriisiviestinnästä

Vuhuu. Meidän kaupunki on niin ihana, ja täällä osataan kaikki niin hyvin. <3

Miksi haluan sanoa jotain kriisiviestinnästä, kun en markkinoinnista tai viestinnästä yleensäkään mitään ymmärrä? (Siis blogiviestintähän ei oikeastaan ole markkinointia, viestintää, eikä mitään sellaista, vai olisiko kumminkin?)

Jotain olen kuitenkin oppinut uutisia lukemalla, milloin milläkin marimekolla on päällä kriisi, joka viimoiseen saakka piilotellaan ja paljastuttua kielletään tai ainakin se on jonkun muun syy.

Yksi on meidän kaupungilta vielä kokeilematta. Nimittäin avoimuus. Että tilanne nyt on miinus melkein yhdeksntoistamiljoonaa, mitäs tehtäis? Silleen julkisesti. Lähes kaikki muu täällä onkin sitten tehty. On esimerkiksi kielletty lasten vanhempien välinen vuorovaikutus, bännätty vanhempainyhdistyksiltä keskustelunaiheita, lakkautettu päiväkotien valokuvaukset (ja niistä tulevat kuvauspalkkiot, johan niillä pari palapeliä, jossa ihan kaikki palat olisi, ostaisi...) On lisätty jouluvaloja ja edelleen ammutaan Uutena Vuotena rahat valoina ilmaan. Nää kun menee eri budjeteista.

Kriisiviestintä lähtee siitä, että sanotaan: "Sori. Töppäsin." Ja avataan mahdollisuus aidolle keskustelulle. Kyllä me asukkaatkin ymmärrämme. Salailua sen sijaan emme. Ikinä.

2 kommenttia :

  1. Vastaus blogiviestintä kohtalle: Kansis kysyä joltain joka tekee Tieto- ja Viestintätekniikan perustutkinto. Blogviestintä on markkinointia, jos tienaat rahaa kirjoituksestasi mainosten kautta tai sponsorin kautta, tai muuten vaan saat jostain rahaa jos kirjoitat tarkasta aiheesta. Säkin voisit tienata blogillasi rahaa Google Partnership:llä /AdSensellä.

    VastaaPoista
  2. Kyllähän tuo tuosta viereiseltä koneelta huutelee mainoksista... Puhdasta mainontaa en tahdo. Ja tottakai tämä on viestintää, oman asian edistämistä ja mitä kaikkea :D Yhteistyötä tekisin toki mielelläni jonkin sopivan tahon kanssa enkä välttämättä sponsoriakaan pahakseni pistäisi, mut ihan vielä ei ole se hetki, jolloin suostuisin kirjoittamaan vain siitä, mistä käsketään.

    VastaaPoista