keskiviikko 23. lokakuuta 2013

Palvelulinja vs. Äititaksi

Paikallisella palvelulinjalla on varteenotettava kilpailija. Sitä kutsutaan äititaksiksi. Käyttäjälleen täysin ilmainen, palveluvarmuus samaa luokkaa kuin palvelulinjalla, tilaukset yhtälailla tehtävä mielellään edellisenä päivänä tai vähintään tuntia ennen. Ja palvelulinjan tapaan nouto lähtöpisteestä tapahtuu sovitulla kellonlyömällä, mutta perille pääsy riippuu siitä, ketkä muut olivat äititaksin tilanneet ja minne he olivatkaan matkalla.

Äititaksi on tänäänkin ajanut lähes koko päivän. Palkatta ja kahvitauotta. Palvelulinjasta poiketen äititaksi sisältää myös saattajan ja avustajan palveluita kohteessakin.

Tänään äititaksi oli ennalta tilattu viemään mies kouluun ja pikkupojat hammastarkastukseen. Aamulla viisi minuuttia ennen ensimmäistä lähtöä ilmestyi lähtöpaikalle vielä yksi kyytiä vailla oleva: "Mä unohdin mun repun ja tulin hakemaan ja nyt mä varmasti myöhästyn!" Kyytiin vaan.

Ensimmäinen koulu. Toinen koulu. Ylimääräinen lekurikeikka sattui kohdalle, lähtö myöhemmin. Pikkupojat autosta ulos, kahvia (kylmänä, luonnollisesti, ja tuhannella keskeytyksellä, tietysti), koiran kanssa ulos. Pikkupojat ja esikoinen autoon. Hammalääkäri. Lääkäri. Kotiin. Kouluun. Kotiin. Kauppaan. Kotiin.  Ja ilmeisesti vielä kauppaan, kotiin (tilaus tuli juuri). En sano mitään.

Sairaslomat on ihan lomailua, eikö?

2 kommenttia :

 1. <Lentoasemassa taksiin
  <Kuski ei tiennyt missä Vantaa
  <Ei enää ikinä taksiin
  <Helsingissä bussiin
  <Kuski eksyi valtatielle
  <Ei enää ikinä bussiin
  <Junassa Keravaa päin
  <Lipunmyyjä ei tiennyt lipun hintaan
  <Ei enää ikinä junaan

  VastaaPoista
 2. <3 kuulostaa liianki tutulta :)

  VastaaPoista