torstai 26. syyskuuta 2013

Rysän päältä kiinni

Heippa vain nappulani,

tätä blogia ei tosiaan kirjoiteta teitä varten. Äidin elämän vakoilu tosiaan voi olla ihan hurjan jännää, etenkin, kun se on kiellettyä. Tiedätte varsin hyvin, että on.

Niin. Se teidän koneenne tosiaan meni salasanan taa turvaan ja luette tätä nyt jonkun kaverinne koneelta, koska äiti nyt vaan on ihan tyhmä, eikä ainoalle toimivalle koneelle kotona laske.

Muistutan, että vapaus ja vastuu kulkee käsi kädessä. Jos oman koneen ehtona on, että sitä asianmukaisesti käytetään ja vain sovituilla luvallisilla sivuilla surffataan, niin on turha ihmetellä sitten, kun natsimutsi huolehtii koneen pois.

Puhutaan nyt, lapset, vielä siitä tietoturvasta. Kerrataan, että netissä ei välttämättä mikään ole sitä miltä näyttää, facebookin ikäraja on kolmetoista, verkko-ostoksiin kahdeksantoista ja omaa nimeään ei sähköpostia lukuunottamatta tarvitse tunkea mihinkään. Kas rakkaat, kun kaikki nyt vain ei ole kilttejä. On ihan totta sellaisia ihmisiä, jotka tahtovat lapsille pahaa.

Kunnes on mennyt jakeluun taas nämä netin käytön säännöt, ei koneelle tarvitse päästä.

Terveisin,
Äiti

9 kommenttia :

 1. Vai että skidit hiplasivat konettasi?

  VastaaPoista
 2. voihan nuita lapsia! tsemppiä sinne poijan-koltiaisten kans! <3

  VastaaPoista
 3. anteeks, mut kiellätkö sa sun lapsia lukemasta julkista blogia? sen sijaan että sä kiellät lapsiltas koneen käytön ni opettasit vastuuta omasta nettikäyttäytymisestä vaikka näyttämällä esimerkkiä.

  selitä jutut joita oot tänne kirjottanu ja kato vähän mitä kirjottelet.

  se että sä kiellät lapsiltas koneen kokonaan, on huonon esimerkin näyttämistä nettivastuun ottamisesta. Sä et voi estää lapsias liikkumasta netissä, ja valvoa millä sivuilla ne käy. asia, jonka sä kyllä voit tehdä, on se että opetat lapsilles vastuuta ja järjenkäyttöä netissä liikkumiseen, ohjeita ja varoituksia. Täyskielto on ehkä typerintä mitä sä voit tehdä.

  Jos sä kirjotat julkista blogia, niin silloin se on julkista. sun lapset ei oo lukemassa sun päiväkirjaa tai yksityisiä kirjeitä, vaan julkista tekstiä. Ota vastuu aikuisena ja äitinä sisällöstä jota tuotat. jos kirjottelet julkisesti jotain semmosta, mitä et voi omille lapsilles selittää tai kertoa, niin mieti uudestaan, mitä sä haluat lasilles opettaa sillä että kiellät niitä lukemasta äidin blogia.

  tosiaan, et voi estää lapsias käyttämästä nettiä netti on kaikkialla ja ei ole katoamassa minnekään. toista se oli sillon ku ite oli lapsi, mutta maailma muuttuu. kannattaa valveutua ja muuttua maailman mukana, koska jos yritätä kasvattaa omat muksusi täsmälleen samaan muottiin, joka sulla on ollut, voin sanoa että sulla menee moni asia päin puuta, noin kauniisti kuvailtuna.

  VastaaPoista
 4. Tenavat siis säätivät omalla koneellaan, jonka käytöstä on yhdessä sovittu ja jonka saivat omaan huoneeseen sillä ehdolla, että sitä käytetään siten kuin on yhdessä sovittu. Lapset tietävät, että mm. sivuhistoriaa tarkastetaan säännöllisin väliajoin.

  Meillä on sellainen tapa, että sopimuksen rikkojaa rangaistaan. Tässä tapauksessa rangaistushan on hyvinkin looginen, oma kone pois. Etenkin, kun kaiken lasten säätämisen seurauksena heidän koneessaan on mm. seitsemän verkkosovinta (vaikkei siinä oikeasti ole kuin kaksi) jne. Ja koska miehen koneesta pamahti emolevy, ja minä joudun uuden leluni jakamaan hänen kanssaan, ei muksuilla ole toivoakaan päästä tähän ihan vain leikkimään.

  Ehkä toisissa perheissä lapset saavat tehdä mitä tykkäävät missä ja milloin vain. Meillä ei. Meidän lapsista yksikään ei saa pelata K15/16 saatika K18 pelejä. K12/13 pelitkin on sallittu täällä hyvin tiukoin varauksin, ennakolta otetaan peleistä selvää.

  Tottakai netti on kaikkialla. Mutta myös me vanhemmat olemme kaikkialla ja hyvinkin puhekykyisiä keskenämme. Kuten sanottu, natsi mutsi.

  VastaaPoista
 5. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 6. Ei morjens. Sä et voi olla tosissas näiden juttujes kanssa. Pakko oikeesti kompata edellistä anonyymia ja ihmetellä miten vedät tollaset uskomattomat (ja naurettavat) skitsot siitä, että lapset lukee tosiaan julkista tekstiä.
  Herää kysymys, että miksi sun kakaroilla on oma kone, jos ne ei sillä saa mitään tehdä? Miks annat niiden ylipäänsä koskea mihinkään koneeseen, jos kerran sun maailmas kaatuu siihen?
  Sitäpaitsi sun vanhinki alkaa olla sen ikänen, että tietokoneet kuuluu sen jokapäiväseen elämään. Ei tollanen äiti kieltää-asenne auta pätkääkään kasvattamaan sun lapsista vastuullisia netin käyttäjiä. Kyllä enemmän kasvattava ja kannustava asenne sulta tota asiaa kohtaan olis huomattavasti parempi. Mutta omahan on asias miten sä kakaras kasvatat, mutta tätä sun blogia lukiessa on tullu sellanen tunne, että välillä meet metsään ja pahasti. Sääli sinänsä, että lapset joutuu kärsimään äitinsä idioottimaisuudesta.
  Kannattais sunkin kattoa ittees peiliin eikä aina, siis aina syyttää muita.

  VastaaPoista
 7. et vastannut kysymykseeni: eli kiellätkö sä sun lapsia lukemasta sun kirjoittamaasi blogia?? joka on täysin julkinen, ja luettavissa aivan kaikille..


  Pelit ei liittynyrt tähän, ei ilkeet ihmiset (ellet sitten ite lukeudu niihin, kuten olit alkuperäisessä tekstissä sanonut, että "on ihan totta ihmisiä, jotka tahtovat lapsille pahaa")

  koko tekstisi huokui siis suuttumusta siitä, että muksusi olivat lukeneet sun kirjoittamaa blogia. Miksi se pitää kieltää?

  VastaaPoista
 8. Kuinka yllättävää, että kommentoija oli anonyyminä. Netti tosiaan on joka paikassa, mutta jos perheessä sovituista pelisäännöistä ei pidetä kiinni, on erittäin looginen seuraamus laittaa kone käyttökieltoon. Ei liene kenenkään perheen ulkopuolisen tehtävänä määritellä, millaisen sopimuksen perhe tekee. Jos on sovittu, että blogi ei kuulu sallittujen sivujen joukkoon, niin kyllä mukulat tietävät rikkovansa sopimusta mennessään blogia lukemaan.

  VastaaPoista
 9. Niin. Kiellän lapsia lukemasta blogiani, joka on täysin julkinen ja ihan kaikkien luettavissa. Kiellän lapsia myös katsomasta salattuja elämiä, surffaamasta pornosivuilla, avaamasta fb-tiliä, käyttämästä erinäisiä chat-palveluja yms. Olemme sopineet oman koneen ehdoksi, että sillä voi pelata tiettyjen sivustojen pelejä tiettyinä kellon aikoina, käyttää sähköpostia sekä hakea tietoa erinäisiin koulutehtäviin. Osoittamalla pystyvänsä pysymään sopimuksissa on meillä aina saanut lisää vapauksia. Ja sääntöjen rikkomisesta on aina seurannut tiukennuksia. Loogista.

  VastaaPoista