tiistai 3. syyskuuta 2013

Vanhempainilta vol1 - Kivassa koulussa ei kiusata

Istuin sitten illan ekaluokkalaisen vanhempainillassa. Puolen tunnin jälkeen nenän eteen läiskäistiin dia, jossa iloisesti luki: KiVassa koulussa ei kiusata. Olin jo nousemassa ylös ja kävelemässä suoraan ulos, näin ja tällä asenteella, taas tätä. Vaan opettaja ehti edestä ensin kertoa, kuinka tässä reilun neljän sadan oppilaan alakoulussa on kiusaamista ollut vain vajaa 10 tapausta koko viime lukuvuonna.

Ihanaa, opet, ihanaa! Järkytykseltäni en enää päässyt edes ulos. Upea suoritus siis, hei kerrassaan mahtavaa! Meillä on koulussa kaikkiaan 18 luokkaa, ja te olette vajaat kymmenen kertaa huomanneet kiusaamista. Ihan mielettömän hyvä suoritus! Kouluarvosanoin saatte tästä arvioinniksi -4 (lue: miinus neljä, ei neljä miinus). Missä ihmeessä on silmät! Korvat?

Ai, mutta KiVassa koulussahan ei kiusata. Ovelat oppilaat, kiusataan heti porttien ulkopuolella, lälläslää, ähäkutti ja turpaan sait, minkäs teet, kun on katsokaas oikeudesta nyt ihan ennakkopäätös, että koulu EI saa puuttua.

Kiusaajat kuulemma saavat osakseen saman kohtelun kuin kiusattukin. Kiusatulta kysytään, että miksi sulla on paha mieli, kiusaajalta, että miksi "Pekalla" on paha mieli. Ettei vain tulisi kiusaajallekin paha mieli.

Sori. Loppuillan asiat taisi mennä pikkuisen ohi.

2 kommenttia :

 1. no jopas jotaki...meillä tuo Kiva-systeemi käsittää myös koulu-matkat...Ja voi sitä raukkaa joka kiusaajan roolia koittaa vetää...Mä en muutes mee vanhempain-iltaan ollenkaan,ee jassa...eskarissa kävin ja se riitti!

  VastaaPoista
 2. KiVa Koulu on kusetusta jolla rahastetaan.
  < Keksi toimenpideohjelma tyhmällä nimellä
  < Sano että KiVassa ei kiusata
  < ?
  < Profit

  VastaaPoista