perjantai 7. elokuuta 2015

Käyttöjärjestelmän päivitys

Tietysti siinä kävi niin, että Windows 10 hypetys löysi tiensä tänne myös. Hetken jouduin odottelemaan, että käyttöjärjestelmä sopii tälle laitteelle myös ja eilinen kului iloisesti ensin käyttistä lataillessa ja asennellessa sekä asetuksia säätäessä.

Lähtökohtaisesti Windows 10 näyttäisi sopivan hyvin ihan perusperusperuskäyttäjälle. Asetusvalikot on hyvin yksinkertaiset. Mutta minä revin pelipöksyni uudistetun Windows Updaten kanssa. Miten on mahdollista, että tietokone voi asentaa käyttöjärjestelmän päivitykset ilman käyttäjän hyväksyntää! Valintavaihtoehtoja päivitysten asentamiselle on tasan kaksi: päivitykset asennetaan ajankohtana, jolloin käyttis kuvittelee, ettet käytä konetta (ehdotti mulle 3.30 yöllä, ja se sopisi mulle kyllä) tai vaihtoehtoisesti päivitykset asentuvat automaattisesti silloin, kun niitä sattuu huvittamaan. Käyttäjälle ei jätetä mahdollisuutta edes valita asennusta seuraavan uudelleen käynnistyksen yhteyteen...

Kuten arvata sopii, päivitykset asentuivat valitusta vaihtoehdosta huolimatta silloin, kun niitä huvitti koneen uudelleen käynnistyksineen kaikkineen. Ja mun tallentamaton työ sanoi iloisesti "puf" kadotessaan taivaan tuuliin. Jos Update jonkun uhkauksen antoi uudelleenkäynnistyksestä, se sattui siihen kolmeen minuuttiin, jossa rauhoittelin sängystään havahtunutta lasta. Eikä sellaista ilmoitusta siis ole kukaan nähnyt. Ei näin voi tietokone toimia! (Harkitsen pasianssini siirtämistä pelikorteille pöydälle ja kirjoittamista jatkossa käsin...)

Oma lukunsa on sitten kympin yksityisyyden suoja ja muut kivat pikkujutut, oletusohjelmissa riitti vähän säätämistä ja asetuksia sai kivasti kiristellä, ettei koneeni sentään aivan kaikkea vuoda maailmalle. Mun pelastus lienee se, ettei ole mikkiä tai kameraa, koska tämä käyttis kiltisti niitä lainaisi lupaa kysymättä ja välittäisi tiedot Microsoftille... Tarkistakaahan siis asetuksenne, jos ette sitä vielä ole tehneet.

5 kommenttia :

 1. Ou shit, mulle on kans tulossa tuo... En tiiä vielä millon, mutta nyt kyllä vähän kauhulla odotan...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tietokoneelle tää on monessa mielessä kasia parempi, siten tiedä vaihtaisinko seiskasta tähän. Lyhyellä tuttavuudella olen tallentamisenkin oppinut (paniikissa tallennan muutaman minuutin välein...)

   Poista
 2. jaahas,mä mitään näistä ymmärrä..Mutt melkoisen taistelun takana oli löytää lukiolaiselle just sellanen läppäri,josta tuo seiska löyty..Mikään muu kun ei kuulemma koululla oikein kunnolla toimi! On se menny mahottomaks tuo koulu-maailma nykyään..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo kasi oikein kunnolla toiminut kotonakaan, kun on suunniteltu kosketusnäytöille... Mistä te seiskan vielä löysitte, mä yritin etsiä omalle koneelleni jo pari vuotta sitten, ja kasia vaan kaikkialla.

   Poista
  2. tilattiin verkkokaupasta..http://www.verkkokauppa.com/fi/product/43565/fxrfj/Lenovo-B50-70-15-6-kannettava-tietokone-Win-7-Pro tai kaveri tilas meidän puolesta :) se ku ymmärtää enemmän ku me tosta tietotekniikasta ;)

   Poista