perjantai 24. tammikuuta 2014

Allergiatestejä ja arviointikeskustelu


Nukkumatti vei omansa rankan päivän jälkeen. Aamulla istuttiin lastenpolilla allergia- ja astmatesteissä, tuloksena melko pitkälle puhtaat testit (ei ainakaan allerginen koiralle, kissalle, koivulle tai lepälle). Verenkuvaa ja antibioottien vasta-aineita saadaan odotella. Kyse ei siis ole allergisesta astmasta eikä rasitusastmasta vaan keuhkoputkentulehdusten kierteestä, eli infektioastmasta. Vaan mistä apu?

 Testimielessä lääkäri laittoi Viimeisen kolmen kuukauden flexotide-kuurille, yksi annos aamuin illoin pojan (ja naapureiden) rakastamalla babyhalerilla, sen jälkeen kuukausi ilman flexotidea (tosin jos infektio päällä, niin tuo kuukausi luonnollisesti siirtyy sen verran eteenpäin...). Samaan aikaan pitäisi ruutuvihkoon kirjata kaikki tuon infektiot ja lääkärikäynnit, että olisi sitten jotain, miltä pohjalta tutkia lääkkeen hyötyä juuri tälle lapselle.

- - - - - - -

Meidän kaupungissa ekaluokkalaiset eivät saa joulutodistusta. Joulutodistuksen korvaa arviointikeskustelu, jossa on läsnä lapsi, opettaja ja lapsen vanhemmat (meillähän se meinaa aina vain minua...) Niinpä istuin tänään varmasti turhimman keskustelun ikinä. Kirppuni osaa kaiken sen, mitä pitääkin, ja enemmänkin, keskittyy hommiinsa, oikeat kamat on mukana ja esillä ja käytöstavatkin löytyy. Ainoana haasteena ja tavoitteena kirjattiin motivaation säilyminen koulunkäyntiä kohtaan. Itse todella soisin, että koulussa opittaisiin muutakin kuin lukemaan Aku Ankkaa salaa pulpetissa.

- - - - - - - - -

Vielä vanha kuva joulukuulta, kun Viimeinen rakastui puhelimeen. Esikoisella meillä on samanlainen keltaisena, ja itselläni sinisenä, joten ihastus valkoiseen varapuhelimeen ei ollut mikään yllätys.


1 kommentti :

  1. meillä tuo infektio-astma on ollu jokaisella astmaatikolla syynä ahistuksiin ja keuhkoputkentulehduksiin.3v.na viimeistään loppunu jokaisen kohalla.Nuorimmalle pitäisi nyt aloittaa tuo flixotide-lääkitys,mutta kun tilanne on hyvä,ootan vielä jonkun aikaa.Maito-allergiaakin epäiltiin...

    VastaaPoista