perjantai 1. marraskuuta 2013

Oppi & Ilo

Taisin seota lopullisesti. Kaikki alkoi joitakin vuosia sitten, kun törmäsin Kotioppijat-blogiin. Ajatus jäi kytemään, vaikken kaikkinensa noin radikaaliin ratkaisuun vieläkään ole päätynyt.

Sen sijaan meillä kyllä koulun lisäksi opitaan kotona paljonkin. Nyt vihdoin annoin periksi muka maksuttomalle peruskoululle ja aloin hankkia oppimateriaalia kotiin, jotta toisaalta opittaisiin ne asiat, jotka eivät koulun opetuksessa lähde sujumaan ja toisaalta jotta nämä tenavat yltäisivät sinne omalle tasolleen oikeasti, eikä vain sinne, mennä peruskoulu antaa yltää. Peruskoulun tärkein tehtävä kun tuntuu olevan tasapäistäminen. Hitaat kärsii ja nopeat oppijat kärsii...

Ekaluokkalainen laski ekanluokan syksyn matikan sujuvasti jo kesällä ennen eskaria. Ihana ope oli nyt tytölle antanut lisätehtävävihkon, vieläpä ekanluokan kevään osion... mutta kas, tyhjiä vihkojahan ei koululla enää ollut. Kävin siis kirjakaupassa ja tilasin tytölle uuden ja tyhjän, ihan samanlaisen (hintaa alle 7€), se tulee joskus ensi viikolla.

Samaan syssyyn ostin koululaisia matikkapelin Oppi&Ilo-sarjasta ja Täystuholle oman vihkon, ettei kaikesta itseään ihan ulkopuoliseksi tuntisi.



Ja kun kertotaulujen ulkoaopettelu tuntuu joka nappulalle vuodesta toiseen tuottavan tuskaa, päädyin kahden vanhimman kanssa askartelemaan muistipeliä. Josko vaikka sillä jäisi jotain päähän, kun pelkkä "hauki on kala"-pänttääminen ei tunnu kovin järkevältä.


Kaikkia tehtäviä ei vielä ehditty pahville liimaamaan ja kontaktimuovilla (vaikka sitä inhoankin) meinasin nuo kortit päällystää.

Ja siihenhän ei hulluus päättynyt... Postissa tulee vielä perästä paketti, josta löytyy toinen matikkapeli Oppi&Ilo-sarjaan, pari Treeni-sarjan kerto/jakolasku tehtäväkirjasta ja kaupanpäällisiksi tiputtivat pakettiin vielä Täystuholle jonkin puuhakirjasen. Ehkäpä me saataisiin nyt ainakin nuo kertotaulut hanskaan ja ekaluokkalaiselle lisää motivaatiota penkissään pysymiseen.

Kuolaamaan jäin vielä jotain enkku-peliä tai vastaavaa ja sitäkin miettimään löytyisikö saksan opetteluun jotain hauskaa materiaalia jostain. A2-kielenä esikoisella kun tuo saksa menee.

2 kommenttia :

  1. tuolla on mielenkiintosia pelejä tarjolla :)

    VastaaPoista
  2. Meillä pelataan kertotaulurallia. Jostain koulukirjasta kopsattu pelipohja, jossa on rallirata ja kertolaskuja, eteenpäin pääsee oikeilla vastauksilla. Jonkun verran pojat ovat pelanneet, mutta eivät ihan kauheasti ole jaksaneet innostua. ;)

    VastaaPoista