maanantai 10. joulukuuta 2012

Balettikärpänen

Perjantai-iltana otin riskin ja vein nelikon katsomaan paikallisen balettikoulun joulunäytöstä, satubalettia. Ennen valojen sammumista katsomosta Täystuhoni pyöri ympyrää, paukutti penkkejä ja metelöi muutoinkin. Valojen sammuttua sekin hiljeni kuin napista painaen ja ensimmäisen tanssijan ilmestyessä lavalle se tuijotti lavalle lumoutuneena "Äiti, kato, pinsessa". Ja lumoutunut tuijotus jatkui läpi koko esityksen. Ihan totta. En olisi ikinä uskonut tuon pysyvän hiljaa paikoillaan kokonaista tuntia!

Balettikärpänen puri taas meitä kaikkia. Täystuhoni kertaa esitystä innoissaan "Pinsessat pyöli siellä! Kato, mäkin!" Eskari jäi miettimään, tahtoisiko hänkin tanssia. Esikoinen ilmoitti haluavansa nähdä lisää. "Ainakin Pähkinänsärkijä olisi kiva nähdä kokonaisena ja olikohan joku muukin?" Esikoinen ja tokaluokkalainen istuivat nenät kiinni tietokoneen näytössä lähes koko lauantain tuijottaen balettia youtubesta. "Mutta se tanssiminen itse oli kyllä ihan tyhmää, koko tunti vaan hypittiin tasajalkaa", esikoinen muisti muistuttaa.

Minäkin haluan nähdä lisää. Niinpä me miehen kanssa tutkimme tulevan ajan balettitarjontaa. Pähkinänsärkijää pääsisi katsomaan Lahteen Sibeliustalolle jo melkein heti, ja esimerkiksi Prinsessa Ruususta toukokuussa Kansallisoopperaan... Nyt vain kiiruusti säästämään lippurahoja, jotta saisi paremmat paikat kuin kolmosparven perimmäinen nurkka.

Niin ja tätä on käyty lukemassa jo yli 5000 kertaa. Melkoinen määrä, jotten sanoisi.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti