torstai 23. kesäkuuta 2016

Kaksi yhden hinnalla

Yllätin tänään itseni ja löysin kolme maailman onnellisinta lasta. Aamukahvia juodessa sattui nimittäin silmiin mainos, joka lupasi linnanmäen rannekkeet kaksi yhden hinnalla vain tänään. Tartuin tilaisuuteen, sulloin Toisen, Kirpun ja Täystuhon laina-autoon ja kerroin määränpään vasta, kun oltiin jo hyvän matkaa liikkeellä. Teidän olisi pitänyt kuulla kiljunta.

Linnanmäki on mun lempipaikkoja, eikä siitä pääse yli eikä ympäri. Seurakin oli just eikä melkein kohdillaan, ja vaikka tätä suurta perhekokoa monessa kohtaa kiroaakin, niin tänään(kin) sen huomasin, että onhan tää meidän elämä oikeasti aivan mahtavaa.

lasten silmin

Kolme erimittaista lasta, kolmet eri toiveet, eikä yhtään, siis voitteko kuvitella ei yhtään, riitaa siitä, mitä laitteita kuljetaan, kuinka ja missä järjestyksessä.




Sää ei meitä suosinut, mutta se rakkaus noita kohtaan ja onnen tunne, joka päivästä näiden kolmen kanssa jäi, lämmittää enemmän kuin mihin mikään aurinko pystyisi.


Kotona odotti Mies Seiskan kanssa tiskit tiskattuina ja kämppä imuroituna. Oikeasti mä olen sanaton.

4 kommenttia :

  1. Hyvää Juhannusta sinnekin :)

    Mulla Linnanmäkeen liittyy mm. lukuisia hyvästelyjä ja seurustelusuhteiden aloituksia, paljon ensimmäisiä ja viimeisiä. Kirppu on tuolla viimeksi ollut kymmenen vuotta sitten, joten tais olla korkea aika viedä nuo sinne.

    VastaaPoista
  2. Hei! Täällä eräs suurperheestä haaveileva, tällä hetkellä kolme lasta. Kovasti haaveillaan neljännestä, ehkä viidennestäkin. Kolmas raskaus oli rankka(kaksi ekaa todella helppoja), niin se mietityttää, ja myös taloudellinen tilanne.

    Minua kiinnostaisi tietää, tämä on kyllä vähän hassu kysymys, mutta kysynpä silti.. kun teillä on paljon lapsia, missä lapsiluvussa koet menneen sen rajan, että on hankalaa toteuttaa reissuja yms koko perheenä? Tai että missä vaiheessa esim. "Kerran kesässä huvipuistoon", on tuntunut hankalalta? Taloudellisesti taikka ihan lasten määrästä johtuen. Minua kiinnostaa ihan sen takia kun oma lapsiluku mietityttää :)
    Muutenkin mietityttää käytännön asiat auto jne. teillä on kätevää kun pärjäätte ilmankin! Täälläpäin ei pärjää.

    -Amanda

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tästä tietysti vois kirjoittaa vaikka kokonaisen postauksen :) Koko porukan liikkumista rajoittaa vain kulkuvälineen koko, tällä hetkellä meillä ei omaa autoa olekaan, mutta minibussin hankkimista suunnitellaan ja siihen säästetään. Ikäjakauma vaikuttaa yhteiseen tekemiseen paljon lasten määrää enemmän, ja siksi tehdään paljon asioita vain osalla porukkaa.

      Talous näkökulmasta huvipuistoreissu kerran kesässä on ollut meille liki mahdotonta aina, esikoisen syntyessä on nimittäin ollut vielä toisen asteen opinnotkin pahasti kesken. Huvipuistojen sijaan on mieluummin tehty monta halvempaa retkeä.

      Valintojahan nämä pitkälti, jos tahtoo jotain, joutuu luopumaan jostain. Sitä on vain päätettävä, mikä itselle on tärkeintä ja elettävä sitten sen mukaan. Mulle lapset on tavallaan tuoneet leivän tullessaan (vaikka varmaan olisi sijoittuminen työelämään ollut toisenlaista ilman lapsia).

      Poista
    2. Kiitos vastauksesta, ja siitä että kirjoitit kokonaisen postauksen aiheesta! Oli mukava päästä postauksen kautta kurkkaamaan kuinka asiat teillä hoituu suurperheessä, kun ei sitä itse näin kolmen lapsen kanssa voi tietää millaista elämä on kun lapsia on enemmän :) Paljon tuli itselle mielenkiintoista asiaa aiheesta, kiitos!

      Amanda

      Poista