torstai 1. lokakuuta 2015

Entä jos pojat leikkisikin nukeilla

Kirpun kummitäti kertoi tuossa aikaa sitten, että heillä olisi tarpeettomana yksi BabyBorn nukke pottineen ja rattaineen. Tiistai-iltana sain vihdoin aikaiseksi ja kävin hakemassa nuken meille.

Lopputulos yllätti minut ihan perinpohjaisesti, nukkeparasta (ja niistä rattaista, luonnollisesti) taisteli neljä lasta. Rääpäle rakastui rattaisiin. Se yritti kerta toisensa jälkeen kiivetä niihin itse työnnettäväksi. Viimeinen puolestaan olisi tietysti tahtonut työntää nukkea asiaankuuluvasti rattaissa, kun taas Täystuho ja Kirppu olisivat mielellään leikkineet ihan täysmittaista kotileikkiä keskenänsä.

Suunnilleen sadannen yrityksen jälkeen Rääpäle saatiin rattaista irti ja istumaan hetkeksi nukke sylissään. Kolme sekuntia. Jonka jälkeen se puri nukkeparkaa päähän ja heitti sillä sitten leikistä osattomaksi jäänyttä Toista kolmen muun kiljuessa kauhuissaan.

Alkuinnon laannuttua nukella on kuitenkin leikitty ihan nätisti, eikä rattaillakaan ole kamalasti rallia ajettu.

Koululaisten kanssa juututtiin kuitenkin keskusteluun tyttöjen ja poikien leluista, siitä voivatko pojat leikkiä nukeilla ja poneilla, tai tytöt vaikkapa Turtleseilla taikka tinasotilailla. Kyllä kävi mielessä, että näistä on kasvanut aikas fiksuja. Tuumasivat meinaan kuin yhdestä suusta, että ei ole olemassakaan tyttöjen tai poikien leluja, että on vaan leluja ja kukin leikkii sillä, mikä itseään eniten kiinnostaa. Ja että onhan se niin värienkin kanssa, kyllä saa tyttö käyttää sinistä ja poika pinkkiä, jos tahtoo.

Tulipa vaan keskustelusta mieleen, että mulla olisi tuolla kaapillinen Warhammer-figuureja maalattavaksi... ja että olipas hassua, kun eivät meinanneet liikkeessä millään ymmärtää myydä niitä mulle, vaan kovasti kauppasivat niitä miehelle. Vaikka ne on mun. Ja vaikka mieskin siitä sanoi, että mitäs jos nyt kuitenkin ostajalle suoraan myisitte, ettekä seuralaiselle. Että taitaa ne sukupuoliroolien ennakko-oletukset istua meissä aikuisissa tiukassa, vaikka lapsista ne on jo melkein nollattu. Kun vaan saisi aikuinenkin harrastaa just niitä asioita, mistä itse tykkää eikä aina jäisi sinne sukupuolen vangiksi.

---

Meinasin, että mä myös sitä minimalistipeliä, mitä kaikki muutkin, sitä missä ideana on hävittää aina päivämäärän mukainen tavaramäärä. Kun sopivasti nyt osui kuun vaihdekin tähän. Oon mä tässä pelissä kyllä hyvä. Yhtään tavaraa en saanut ovesta ulos, mutta miehen sain, ekaa kertaa aikoihin. Tekee hyvää sillekin. Kai se voidaan laskea päivän tavaraksi?

5 kommenttia :

 1. Hyvin voidaan laskea. Pitäisköhän munkin aloittaa kun tänään sain vihdoin vietyä vessapaperihhlsyt töihin askartelutarvikkeiksi ja huomenna hukkaan miehen reissuun 😉

  VastaaPoista
 2. hih,meillä nuket on pääosin jääny kaapin nurkkaan nököttämään,ei paljo oo tyttöjä saatikka poikiakaa kiinnostanu :D

  VastaaPoista
 3. Kyllähän ne meissä aika tiukassa istuu. Mä itse asiassa pohdiskelin tätä asiaa tänään, kun Maalistyttö bongasi yhdestä lehdestä omasta mielestään kivan lelun, jonka sitten sanoi haluavansa. Lelu ei ollut sellainen tyypillisen tyttömäinen, vaan joku hahmo, joilla poikien näkee monesti leikkivän. Ok, sen sijaan että olisin oikopäätä vastannut Maalistytölle että aijaa, katsotaanpa ensi viikolla tai Jouluna, rupesin sanomaan että "Ai tuon? Mutta sehän taitaa olla.." kunnes huomasin, mitä olin sanomassa ja ymmärsin sulkea suuni ja jatkaa, että "...ihan kiva, vaihtelun kannalta ja muutenkin." Jos lapsi ei kerran itse näe ongelmaa asiassa, niin miksi minunkaan pitäisi :)

  Musta muuten pojat voi leikkiä oikein hyvin nukeilla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on itselläni kolme pikkusiskoa, ja leikittiin kyllä paljon mm. pikkuautoilla, prätkähiirillä ja erilaisilla sotilailla jne. niitten barbejen ja nukkejen lisäksi siis :) Ja ne "poikien" leluihin kasatut vakoilutarvikkeet jne, vähänkö olisivat olleet ihania.

   Ehkä niitä kulmakarvoja kohotuttaa enemmän poika pikkuponien kanssa... tosin tuntuvat olevan meillä kovassa suosiossa, niin piirrettyinä kuin leluinakin.

   Poista
 4. Hyvä, että nukelle tuli käyttöä. :) Löytyi muuten se kantolaukkukin. :)

  -Myy-

  VastaaPoista