sunnuntai 2. maaliskuuta 2014

Salama McQueen pitsa (ja viisi muuta)

Muksujen kanssa sovittiin, että joku viikonloppu tehdään pitsaa niin, että jokainen saa itse täyttää itselleen ihan oman. Tänään se pitsapäivä sitten koitti, ja kolmen isoimman tekemän listan mukaan haettiin pikkupoikien kanssa täytteet kaupasta. Kaupassa alkoi Täystuhon vinkuna: "Mä haluun Salamakvits pitsan, mä haluun, miksen mä saa!" Jaa-a. Mikähän se sellainen mahtaa olla?

Vinkuna jatkuu ja jatkuu. Lopulta tuli luvattua, että tehdään sitten sellainen.Etualalla kuvissa siis tuo "Salamakvits-pitsa" (Salaman nimi on kyllä perinjuurin hankala lapsen suuhun):
-Tortilla-pohja
- ketsuppia
- tonnikalaa
- kinkkua
- ananasta
- tomaattia
- juustoraastetta
- pepperoni-makkaraa

Ja uunissa 225, hetki liian kauan kuten kuvista näkyy. Kyllä kelpasi! Taaempi on Viimeisen (isi-avustuksella, luonnollisesti), täytteet muuten samat, muttei kinkkua.

Pitsapäivät ovat meillä sikäli ongelmalliset, että Kirppu ei pitsasta pidä, ei sitten yhtään. Pitkän pohdinnan jälkeen sopivat täytteet kuitenkin keksi ihan itse, ja syödäkin saattoi, vaikkei nyt ykkösvalinta ruuaksi ollut.Etummainen näistä siis Kirpun, taaempi Toisen. Kirpulla täytteinä ketsuppi, tonnikala, ananas ja juustoraaste. Toisella tomaattimurska, kinkku, pepperoni, ananas ja juustoraaste.

Esikoisen pitsaan oli jo työnnetty liki kaikki mahdollinen.Esikoisen pitsa tuo, jossa tomaatti päälimmäisenä koristeena. Täytteinä tomaattimurska, kinkku, herkkusieni, ananas, tomaatti, juustoraaste ja oregano, joka lisättiin vasta kuvaamisen jälkeen. Omani täytteitä en aio edes luetella...

Jokainen lapsi siis sai kasata pitsansa ihan itse. Kellekään ei kelvannut jauheliha.

2 kommenttia :

  1. Tää on meidän muksujen lemppariruokaa. Joonaksen pizzassa on kaikkea, mitä tarjolla sattuu olemaan, Leevin mielestä parasta on ketsuppi-ananas-juustopizza. Muilla on sitten jotain siltä väliltä.

    VastaaPoista
  2. nälkähän tuota tullee ku noita pizza-kuvia kahtelee :)

    VastaaPoista