tiistai 18. helmikuuta 2014

Täystuhon 4v neuvola

Uskottavahan se rauhassa ottaminen on, mihinkäs siitä päästään. Mulla on onneksi niin ihana tuttavapiiri (joka täältä meitä ahkerasti vakoilee ;) ), että viestillä jo avuntarjouskin tuli.

Mitäpä neuvolassa (paitsi ylimääräinen kontrolli itselle parin viikon päähän ja käsky sinne herkästi soitella). Täystuho ei siis osannut värejä. Minä sain tehokkaan kiellon olla nyt tekemättä asialle mitään. Ei myöskään osannut leikata saksilla tai piirtää mallista... Nooo, pojalla oli ollut asianmukaiset vermeet oikeassa kädessä, joten eihän siitä vasenkätiseltä hommasta luonnollisesti mitään tullut... Sovittiin että vuoden päästä uusi yritys. Josko tuo kätisyys niin vakiintuisi, että ottaisikin vermeet heti vahvempaan käteen, eikä siihen mihin niitä annetaan. Eikä nähnyt näkötestissä. Sitä ei sitten tiedetä, että eikö oikeasti nähnyt vaikko eikö vain jaksanut keskittyä. Näön osalta kontrolli vielä jonkun mun äitiysneuvola-ajan yhteydessä, sen kun otan pojan mukaan vain. Pituutta karvan vajaa metri.

Verenpainemittari on noudettu, ja juu, ihan paikallaan ollessa ja lasten ollessa hiljaa (eikä tavalliseen tapaansa toistensa kurkussa kiinni) saa jopa inhimilliset lukemat. Jo pelkkä neuvolaan lähtö nosti paineet. Mutta näillä mennään.

Aamulla sentään sai nukkua tavallista pitempään. Päivä kerrallaan, vaikka jotkut asiat on silti pakko. Helpompi se on mun tiskille ja pyykille jotain tehdä kuin nostella poikia pois pahanteosta. Ensi viikolla onneksi ne saa taas päiväkotiin. Jostain kummasta syystä päiväkoditkin tehokkaasti (olosuhteista riippumatta) painostavat pitämään lapset kotona loma-aikoihin. Näissä on niin puolensa ja puolensa.

Btw. kuluneiden kahden vuoden aikana olen tavannut neuvolan oman terveydenhoitajan kerran. Meillä siis periaatteessa sama terveydenhoitaja sekä äitiys- että lastenneuvolassa, ja tänään ekaa kertaa tapasin tuon omahoitajan... Onhan tässä ajassa ehtinyt olla edellisen raskauden äitiysneuvolaa ja kolmen lapsen lastenneuvolaa. Loistava suoritus meidän kaupungilta kerrassaan. Jos tilanne kerran on neuvoloissa noin paha, miksi edes nimetään "oma" terveydenhoitaja?

1 kommentti :

  1. no voi surkia...mitä virkaa on "omalla" terveydenhoitajalla,jota ei tosiaan ees nää juuri koskaan :(

    VastaaPoista