torstai 13. helmikuuta 2014

Jompi, Kumpi ja Dinosaurus

Tänään on kasassa raskausviikkoja 14+0. Olen ollut sairaslomalla reilut kaksi viikkoa. Ensi viikon hiihtolomalla ja seuraavasta ei vielä tiedä.

Olen kuluneiden kymmenen viikon aikana vastannut valehtelematta ainakin 50 kertaa kysymykseen "Kumpi se on?" Vastaan nyt kerralla kaikille teille, jotka ette vielä ole kysyneet ja teille, jotka alkion/sikiön kehityksestä ette mitään tiedä ja olette jo kysyneet. Se on toivottavasti jompikumpi. Rakenneultraan, jossa sukupuolen ehkä saa selville tai sitten ei (aikaisintaan silloin, koska mihinkään kromosomitesteihin emme todellakaan ole menossa), on vielä melkein toiset kymmenen viikkoa. Tarkalleen muistaakseni kahdeksan.

Lupaan, että niille joille sukupuoli, nimi, täsmällinen laskettuaika tai ylipäätään mikään terveyden kannalta toissijainen tieto kuuluu, ilmoitetaan ihan kysymättä. Ja lupaan yhtälailla, että tyhmään kysymykseen saa tyhmän vastauksen, otsikossa annetun.

Itsestäni nimittäin on huomattavasti oleellisempaa asiat potkiiko se (ei vielä tunnu, ainakaan ulospäin), onko sopivasti lokeroita sydämessä, kaksi puoliskoa aivoja päässä, oikea määrä raajoja, sormia, varpaita, parillinen määrä munuaisia yms. Puhumattakaan siitä, pysynkö itse tajuissani ja koska. Mutta nämähän on niitä pikkujuttuja. Mitäs me sydänfilmeistä saatika muista labroista, mistään. Tai edes siitä kysymyksestä "Miten sä jaksat", kun oleellista on vain se mitä löytyy jalkojen välistä.

Kiitos ja anteeksi, näin sairaslomalla, lasten nukkuessa, on paljon aikaa kirjoittaa siitä, mikä todella ärsyttää.

2 kommenttia :

  1. Se on Dinosaurus. Älä kiertele.

    VastaaPoista
  2. <3 no justiisa..minäki oon joka kerta sanonu ettei sillä väliä onko tyttö vai poika,kunhan on terve...Ja terveitä on kaikki ollu,vaikka myöhemmin ovatki saaneet jos jotaki sairautta.Mua muutenki tympii joskus se,ett jotkut kuvittelee raskaana olevan naisen olevan kaikkien "yhteistä omaisuutta".
    voimia siis sinne <3 en kysy,miten jaksat tms,vaan oon onnellinen sun puolesta

    VastaaPoista