perjantai 20. toukokuuta 2016

Kotitalousvähennys on uusavuttoman etuus

On ollut ihan jännä viikko. Alkuviikon hartaasti odotetun leikkurikeikan jäljiltä pienten hoito on ollut vähintään luovaa nosteluita vältellessä, parhaimmillaan sain Seiskan itse lavuaarille pesua varten, vahingossa laskin mukulan mahalleen lavuaarin pohjalle enkä sitten saanutkaan raasua sieltä enää pois...
Terassin ovea on pamautettu kerran liikaa ja lasi lopulta luovutti ja halkesi kahtia. Yhden vakuutusyhtiön ystävällisesti kerrottua, etteivät tällaisia lapsiperheessä tapahtuvia äkillisiä ja ennalta-arvaamattomia vahinkoja korvaa päädyin vaihtamaan vakuutusyhtiötä. Nyt pitäisi kotivakuutuksen kattaa omatkin ikkunat naapureiden ikkunoiden lisäksi. Ja varmemmaksi vakuudeksi päivitin lasten tapaturmavakuutuksetkin, jos ne sitten pesismailoillaan hutkisivat kuitenkin toisiaan ikkunoiden sijaan. Positiivista tässä haljenneessa lasissa lienee se, että edellisestä ikkunanpesusta olikin jo vierähtänyt tovi, ja nyt vältyn tämän kerran ikkunanpesulta. Harmillisesti tälle yhden ikkunanpesun välttelylle tuli yli kolmensadan hintalappu. Sais varmaan siihen rahaan pesetettyä koko huushollin ikkunat ja vielä peilitkin...
Sähkömieskin kävi katsomassa, mikä ihme se on, ettei vessan valot ehdi syttymään siinä ajassa mikä peruspissiäiseltä menee nurkkaan osumisessa pöntön sijaan, korjaamassa yhden hajonneen pistorasian, painamassa toisesta lauenneen vikavirtasuojauksen takaisin toimivaksi malliksi ja vieläpä liimaamassa yhden valokatkaisijan takaisin seinään kiinni. Hajonnutta pistorasiaa lukuunottamatta kaiken olis voinut tehdä näistäkin töistä itse, jos olisi ollut tieto ja osaaminen... Muthei. Onneks työn hinnan voi vielä kannella verottajalle ja ottaa itselleen uusavuttomuudestaan edes kotitalousvähennyksen.
Kyllä niin en ole käytännönihminen saatika kätevä emäntä. Vaikkei sitä kukaan lapsiluvun kuullessaan uskokaan.
Jotta mitäs teille? Mä keskityn ihan kirjaimellisesti täällä tuijottamaan omaa napaani, sen yläpuolelle kun näyttää muodostuvan toinen samanlainen ja ympärillä on ihan ison ihmisen kämmenenkokoinen mustelma. Lucky number seven ja siihen se jää.

4 kommenttia :

 1. Nuo vakuutusehdot kannattaa tosiaan tarkastaa huolellisesti. Me erehdyttiin vaihtamaan vanhasta, tutusta, hyväksi havaitusta vakuutusyhtiöstä toiseen, joka vaikutti olevan hintasuhteeltaan halvempi. Loppujen lopuksi vakuutusyhtiö tuli kalliimmaksi, ja kun meille vinkattiin että kannattaa muuten syynätä ne vakuutusehdot tosi tarkkaan, tuli paluu takaisin vanhaan. Hyvä näin; musta on ihanaa, että vakuutusyhtiöönsä voi luottaa.

  Hienoa, että operaatio on mennyt hyvin ja paranemisia sinne <3 Jos sua joskus inspiroi, niin olisi mielenkiintoista kuulla miten tuo itse operaatio tapahtui, millaisin fiiliksin sinne lopulta menit (jännittikö, oliko minkäänlaista haikeutta, oliko helpottunut olo tms) ja millaisia tuntemuksia sulla on ollut nyt leikkauksen jälkeen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuo vakuutukset on kyllä just semmonen tuska, etten toista moista tavannut. Varmaan yhtä luotettavia on niin vakuutusmyyjät kuin käytetyn auton kauppiaat...

   Tää steri oli kyllä niin pitkä prosessi, että on ehdottomasti oman postauksensa ansainnut :)

   Poista
 2. Minä olen tutkinut vakuutusehdot tarkkaan sillä sen verran usein on vahinkoja sattunut.

  Ikkunanpesua olen siirtänyt vuodesta toiseen ja nyt mietin että josko hyödyntäisin tuon kotitalousvähennyksen ja kutsuisin ikkunanpesijän. Jo vuosia olen hyödyntänyt vähennystä; maksan siivojaan vanhemmilleni. Viime vuodelta sain 400 euron mätkyt mutta laitoin toukokuun alussa verottajalle 4500 edestä kotitalousvähennystä ja mielenkiinnolla odotan mitä tuleman pitää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo kotitalousvähennys on kyllä kiva etuus, ite oon hyödyntänyt sitä vuosia sitten remontin töistä. En tosin yhtään muista, mikä vaikutus sillä kokonaisuuteen oli.

   Poista