tiistai 8. joulukuuta 2015

Yksikätisyyden uudelleenjärjestelyt

Kirjoittaminen on hautautunut jonnekin arjen kiireisiin. Mulla oli muun muassa hyvä aikomus esitellä kuvinensa kaikkinensa, mitä meillä on tehty Täystuhon kipsiajan helpottamiseksi, reppanalla kun tosiaan on nyt jouluun saakka käytössä vain yksi käsi ja sekin ihan väärä. Kuvia ei ole, eikä taida olla tulossakaan...

Täystuho siirrettiin kerrossängyn yläsängystä ensinnäkin Rääpälettä varten pikkupoikien huoneeseen kannettuun jatkettavaan sänkyyn ja sängylle kasattiin kaikki talosta löytyneet ylimääräiset tyynyt laitasuojiksi, ettei kipeä käsi kolise reunoihin. Tyynyt on jo sujuvasti tyynysodassa paiskottu sinne sun tänne ja poika nukkuu sujuvasti kyljellään kipsikätensä päällä.

Vessaan haettiin lasten koroke avuksi, että pääsee sinne ilman apua niin istumaan kuin pesemään kättään ja saa vielä pyyhkeenkin itse koukusta ja sinne takaisin.

Ja ruokapöydässä paikkaa vaihdettiin tarvittaessa helpommin avustettavaan, kun pöytä on meillä hieman ahtaassa kolossa.

Paidoista etsittiin käyttöön pykälää isompaa kokoa, että kipsikäden saisi ensinnäkin pujotettua T-paidan hihaan ja toisekseen ulkona liikkumista varten pitkähihaisen paidan alle "piiloon". Minkään normipuseron hihaan ei tuo paketti mahdu.

Ei riehuttavaksi tekemiseksi ostettiin Kimble (se kun hyllystä puuttui vielä) ja pari tussitehtävävihkoa (Oppi ja Ilo-sarjaa, sitä meillä on ollut paljon ennenkin ja tulee vastakin).

Tosiasiassa käsi ei haittaa pojan menoa yhtään. Hirvittää ajatellakin, mikä on touhun määrä, kun tuo saa molemmat kätensä käyttöön, kun nyt yhdellä "väärällä" kädelläkin tekee kaiken sujuvasti ja vauhdilla, käyttää mokoma hampaitaan apuna siinä, mihin ihmiset yleensä käyttäisivät toista kättään...


---


Rääpäle puolestaan keksi heti Täystuhon jatkettavaan siirron jälkeen, kuinka pinnasängystä kiivetään pois. Kyllä saatiin hetki miettiä, mitäs nyt tehtäisiin, koska nyt ei voi siirtää Rääpälettä jatkettavaan, kuten oli tarkoitus.

Irrotettiin pinnasängystä toinen laita ja kannettiin pinnis pikkupoikien huoneeseen. Siellä se nyt nukkuu toisten kanssa, tosin nukkumisen lisäksi ei siinä huoneessa juuri nyt sovi oikein muuta tekemäänkään, kun siellä on kerrossänky, jatkettava, pinnis ja neljän lapsen vaatesäilytys... Tilanne korjaantuu, kunhan kipsistä päästään eroon ja Täystuhon saa takaisin omaan sänkyynsä. Silloin kootaan pinnis uudelleen ja kannetaan se vauvaa varten takaisin meidän huoneeseen.


---


Onhan täällä hulinaa riittänyt paljon kaikenlaista. On vietetty Itsenäisyyspäivää jo perinteiseksi muodostuneella tavalla, hoideltu joulupukin hommia (ja todettu, että kirjeeni joulupukille oli ehdottoman kannattava, kun siihen jo vastauksenkin sain), ja rampattu lääkärissä.

Varsinaista omaa joulukalenteria en blogiin tänäkään vuonna saanut aikaiseksi, Onni Blogien joulukalenteriin olen kuitenkin yhden luukun luvannut tehdä ja kuin vahingossa on blogille kuitenkin muodostunut oma joulukalenterinsa Facebookkiin. Siellä pääsee jouluun saakka kurkkaamaan meidän joulunodotusta joka päivä yhden päivityksen verran. Yleensä ilta-aikaan, mutta saattaahan se olla, että joskus saan aikaiseksi jo aamusta.

Niin että palataan taas, viimeistään ensi viikolla joulukalenterin merkeissä.


Ei kommentteja :

Lähetä kommentti