perjantai 18. joulukuuta 2015

Onni Blogien joulukalenteri luukku 18: Enkelikello


Tänään on Sekalaista Sakkia-blogin vuoro kurkistaa Onni Blogien joulukalenterin luukkuun. Eilisestä luukusta paljastui Tonttusen porkkana-bataattiröstien resepti Foodie-vauva-blogissa ja huomenna luukku aukeaa Kätilön Käsistä-blogissa.

Viime vuoden joulukoristeiden pakkohankinta oli Enkelikello. Olin toki ehtinyt tuon ihanan kynttilätelineen hankkimista pohtimaan jo aiemmin, mutta miettiminen tyssäsi lyhyeen, kun Esikoinen toi kotiin fysiikan kokeen, jossa yhden kysymyksen kohdalla oli vastauksen tilalla pelkkää tyhjää.

"Mihin fysiikan ilmiöön perustuu enkelikellon toiminta?" Esikoinen kertoi jättäneensä kohdan tyhjäksi, koska ei tiennyt, mikä enkelikello on. "Enhän mä voi selittää, miten toimii joku asia, jos mä en tiedä edes miltä se näyttää tai mitä se toimiessaan tekee." No niinpä.


Kunhan Enkelikello oli saatu hankittua ja koottua, sytytettiin kynttilät ja mietittiin yhdessä, miksi enkelit pyörivät. Esikoinenkin päätyi ratkaisuun ihan itse. Enkelit pyörivät, koska kynttilät lämmittävät ilmaa ja kuuma ilma nousee ylöspäin. Ilmavirta riittää enkeleiden pyörittämiseen.

Ilman tietoakin tämä on kuitenkin yksi joulun kauneimmista koristeista. Yhtälailla Enkelikello-kappale herkistää joka kerran. Tämän joulun katastrofit ovat sitä luokkaa, että koriste odottaa vielä kasaajaansa kaapin päällä. Kenties pahin kaaos olisi vihdoin selätetty ja saataisiin kello viikonloppuna pyörimään jälleen.

1 kommentti :

  1. enkelikello on todella kaunis :) Ehkä se pitäisi meillekin taas hankkia,monen vuoden tauon jälkeen. Ihan tuli ikävä sitä helinää,minkä se tuo tullessaan :)

    VastaaPoista